facebook

Глава Єврокомісії звинуватив Афіни в спотворенні пропозицій ЄС

Глава Єврокомісії Жан-Клод Юнкер дорікнув уряду Греції в спотворені позиції ЄС.

1640540




Глава Єврокомісії Жан-Клод Юнкер звинуватив уряд Греції в тому, що він дезінформує населення країни про пропозиції від Євросоюзу щодо виходу з боргової кризи. Зокрема, політик заявив у вівторок, 16 червня, що переговори з Афінами були б простішими, якби грецька влада точніше передавала ініціативи Єврокомісії населенню. За його словами, уряд повідомляє грецькому населенню речі, які не збігаються з тим, що було сказано на зустрічі з прем’єр-міністром Греції, передає агентство Reuters.

Міністр фінансів Греції Яніс Варуфакіс відкинув звинувачення Юнкера і заявив, що глава Єврокомісії “або не читав документи, які були передані прем’єр-міністрові Греції Алексісу Ципрасу, або читав і знову забув”. Соєю чергою Ципрас звинуватив міжнародних кредиторів в приниженнях і нечесних іграх. Він також заявив, що не піддасться вимогам ЄС щодо введення заходів жорсткої економії, таких як збільшення податку на додану вартість електроенергії та медикаментів.

На тлі серйозної боргової кризи Греція знаходиться в цейтноті через тривалі переговори з ЄС про програму фінансової допомоги. Нинішня програма на загальну суму 7,2 мільярда євро закінчується в кінці червня 2015 року. Для її продовження Афінам необхідно схвалити і провести ряд економічних реформ.

Джерело: Українська служба DW

Читайте також:  Кандидатка в депутати облради від ”Самопомочі” таки відсудила мандат

Шукайте деталі в групі Facebook