facebook

Дональд Трамп балотуватиметься в президенти США

Американський мільярдер Дональд Трамп оголосив про намір виставити свою кандидатуру на виборах президента США 2016 року.

1640549


“Я офіційно балотуюся на пост президента Сполучених Штатів, і ми зробимо нашу країну знову великою”, – заявив він під час виступу перед прихильниками у вівторок.

“Джеб Буш і Марко Рубіо нічого не розуміють, як вони зможуть керувати нами?” – сказав пан Трамп про своїх суперників по Республіканській партії.

Мільярдер до цього офіційно не брав участі в боротьбі за висування, але часто говорив про це.

За його словами, його багатство допоможе йому бути ефективним президентом. Статки Дональда Трампа оцінюються у 8,5 млрд доларів.

“Наша країна в серйозній біді. Ми більше не здобуваємо перемог, – заявив він під час виступу. – Коли ми востаннє перемагали, скажімо, Китай у торговельній угоді? Я завжди перемагаю Китай”.

Трамп також висловив підтримку права американців на володіння особистою вогнепальною зброєю та заявив, що збереже федеральні соціальні й медичні програми.

 Прихильники Дональда Трампа

Він також пообіцяв “негайно скасувати” дію указу президента Барака Обами, що забороняє депортацію мігрантів без документів.

“На жаль, американська мрія мертва, – заявив Трамп. – Якщо мене оберуть президентом, я збираюся повернути її і зробити більшою й кращою, і сильнішою, ніж будь-коли раніше. Ми знову зробимо Америку великою”.

Дональд Трамп став уже 12-им республіканцем, що оголосив про намір боротися за посаду президента США. Зокрема, раніше про намір балотуватися заявили екс-губернатор Флориди, брат та син двох попередніх президентів США Джеб Буш, губернатор штату Техас Тед Круз, колишній губернатор штату Нью-Йорк Джордж Патакі та чинний губернатор Флориди Марко Рубіо.

Читайте також:  США щодня проводять консультації щодо санкцій до РФ

Демократична партія поки має чотирьох кандидатів у президенти.

Як зазначає кореспондент ВВС у Вашингтоні Ентоні Зачер, до цього мало хто серйозно ставився до обіцянок Дональда Трампа взяти участь у виборах президента, а з його політичних висловлювань часто глумилися як із жартів. Проте цього разу він дійсно офіційно виставив свою кандидатуру й має намір витратити на вибори чималі гроші.

Крім того, його популярність достатньо велика для того, щоб він дістав доступ до майбутніх дебатів серед кандидатів-республіканців, і він вже довів готовність доволі критично висловлюватися про суперників.

Джерело: ВВС Україна

Шукайте деталі в групі Facebook