facebook

У Франківську перед “білим будинком” установили “парклети”

«Парклети» – спеціальні платформи для громадського простору – встановили на площі перед адмінбудинком в Івано-Франківську волонтери з громадської організації «Тепле місто», повідомляє RadioSvoboda.

Це своєрідна конструкція, оформлена квітами, де можна посидіти на лавочках, зі стійками для паркування велосипедів.

За словами архітектора Анни Пашинської, «площу паркування одного автомобіля можна використати значно краще одразу для багатьох людей: для відпочинку пішоходів, для паркування велосипедистів».

Як пояснюють організатори, встановлювати такі конструкції найкраще в так званому «трикутнику видимості» на дорогах замість припаркованих автомобілів, по-друге, це спонукає людей більше ходити або пересісти на велосипеди, тобто це турбота про здоровий спосіб життя і екологію, а по-третє – це залучення громади до впорядкування свого життєвого простору.

Два перші парклети волонтери облаштували за три дні. Проект підтримала німецька організація GIZ, профінансувавши матеріали.

Наразі це виставкові зразки. Для встановлення на дорогах необхідні відповідні дозволи міської влади і ДАІ.

Як повідомила заступник директора департаменту містобудування й архітектури Світлана Лосюк, надали дозвіл на два тижні для ознайомлення мешканців міста з таким проектом. «Якщо сподобається городянам, якщо ідея приживеться, шукатимемо місця, щоб такі конструкції «вписалися» в конкретні вулиці чи площі», – додала вона.

Джерело – http://www.radiosvoboda.org/content/news/27078008.html


Читайте також:  В бою з окупантами загинули двоє прикарпатців

Шукайте деталі в групі Facebook