facebook

Росія отримала від Франції частину технологій будівництва Містралів

Технології споруди великогабаритних вертольотоносців отримали три російські підприємства.

1641138




Росія отримала від Франції частину технологій будівництва вертольотоносців типу Містраль. Про це заявив на форумі Армія-2015 директор департаменту військово-технічного співробітництва Об’єднаної суднобудівної корпорації (ОСК) Олексій Дикий, передає РИА Новости.

“Є три суб’єкти, які отримували ці технології, щодо перших двох потрібно звертатися в Міноборони, а третім є “Адміралтейські корабельні”, це технологія великоблочного складання, що використовувалась при будівництві Містралів”, – сказав він.
Дикий уточнив, що французька сторона передала в інженерний центр “Адміралтейські корабельні” креслення кормової частини Містраля. І вони вже були адаптовані під виробничі потужності Балтійського заводу.
Раніше повідомлялося, що Росія розпочала створення аналога Містралів. Так, Невське проектно-конструкторське бюро (ПКБ) розробило проект десантного корабля “Прибій”, який стане альтернативою французьким Містралям. Будівництво планується почати в 2016 році.

Контракт на будівництво 2 вертольотоносців типу “Містраль” вартістю 1,2 млрд євро було підписано Рособоронекспортом і французькою компанією DCNS в червні 2011 року. За умовами договору здачу “Владивостоку” планували на 1 листопада 2014 року, 2-го корабля – на 1 листопада 2015 року. Сума недодержок та штрафів у разі відмови від поставки може сягнути 3 млрд євро.

25 листопада 2014 року Франсуа Олланд вирішив призупинити поставку “Владивостока” (першого Містраля) до особливого розпорядження. Президент Франції вважає, що нинішня ситуація на сході України і донині не дозволяє здійснити передачу Росії першого Містраля.

Читайте також:  Каменських в Poсії розповіла про вaгiтність і особисте життя: опубліковано відео

Шукайте деталі в групі Facebook