facebook

Без допомоги Крємля мешканці Донбасу можуть самі позбутися “сєпарів”!

“Те, що лідер так званої «ДНР» Захарченко вийшов до протестуючих, означає, що сепаратисти розуміють небезпеку громадського неспокою. Тим не менш, сепаратисти є безпорадними



”, вважає американський експерт Пол Родрік Ґреґорі на шпальтах часопису Forbes.

«Росія не готова субсидувати дві сепаратистські «республіки», які не стоять міцно на ногах і не мають коштів, а Київ вирішив не допомагати окупованим територіям через сепаратистську адміністрацію, яка вбиває українських солдатів за допомогою російських “добровольців” і зброї», – пише Ґреґорі.

Отже, вважає експерт, без допомоги Росії мешканці Донбасу можуть спробувати позбутися сепаратистів і повернутися під владу України.

«Кремль зіткнувся з цією проблемою у серпні 2014 року, коли українські сили оточили сепаратистів. Тоді Росія врятувала сепаратистів масовим вторгненням своїх регулярних військ на Схід України. Чи повторить Кремль цей сценарій, якщо люди Донецька повстануть проти своїх окупантів?» – запитує експерт.

Джерело – http://www.forbes.com/sites/paulroderickgregory/2015/06/17/residents-of-donbass-tell-separatists-to-leave-a-glimmer-of-hope/

Читайте також:  Порошенко приміряв нову військову форму

Шукайте деталі в групі Facebook