facebook

В Росії показали місце, звідки стріляли в Boeing. Карта

За результатами картографічних досліджень, сел. Зарощенське (Донецька обл.), звідки було здійснено постріл з ЗРК “БУК” по Boeing MH-17 на момент катастрофи знаходилося глибоко на території підконтрольній так званій ДНР



im578x383-bouing_tass

Так, кандидат географічних наук, випускниця МГУ, картограф Дар’я Орешкіна провела аналіз, згідно з яким Зарощенське на момент катастрофи знаходилося в 6-7 км від кордону між  “ДНР” і силами АТО.

Відзначається, що “карти бойових” дій, який публікують сторони конфлікту, є скоріше зображеннями, оскільки на них відсутня система координат, що ускладнює визначення місця розташування об’єктів.

Крім системи координат, є  також значна частина умовних знаків, які захаращують картинку. Також досить “розмитими” виходять дані через те, що розміри об’єктів для наочності збільшуються в рази.

Таким чином, Орешкіна провела картографічний аналіз, прив’язавши 6 точок на карті зіткнень до точок в сервісі “Яндекс. Карти”, передавши тим сам кожній точці всередині простору свій піксель, що дозволило визначити межі територій з більшою точністю. Варто звернути увагу на те, що вибирається саме 6 точок тому, що це є частиною методики. Експерт вибирала як прив’язку точки перетину автодоріг.

Місце пострілу на карті показано червоним хрестом нижче Шахтарська.

На картах рожевим кольором позначена територія, яку на той момент контролювали бойовики.

“На двох схемах військових дій від 15-18 і 18-22 липня 2014 південний кордон “рожевої зони” не змінюється. За даними уточнених схем, прив’язаних до системи координат, відстань від Зарощенського до найближчої ділянки південного кордону “рожевої зони” становить мінімум 7 км. Виходячи з вимірів по космічному знімку на “Яндекс.Картах”, розмір населеного пункту з півночі на південь, округляючи в більшу сторону, становить не більше 1 км, із заходу на схід – не більше 2 км. Таким чином, Зарощенське впевнено , з запасом в 6-7, км потрапляє в “рожеву зону”, – йдеться у висновках Орєшкіної.

джерело http://www.novayagazeta.ru/inquests/68846.html

Читайте також:  Я країну свою захищаю: на Донбасі 23-річна Христина командує відділенням морпіхів (відео)

Шукайте деталі в групі Facebook