facebook

Законність приватизації телеканалу “1+1” і “Укрнафти” хочуть оскаржити в суді

Розв’язавши кампанію реприватизації, Ігор Коломойський сам може опинитися під ударом.

110602


Олігарх і губернатор Дніпропетровської області Ігор Коломойський, звернувшись у суди з приводу “Західенерго” і “Закарпаттяенерго”, дав старт кампанії реприватизації, покликаній відновити справедливість нечистоплотних угод між політиками й олігархами за всі попередні роки.

Про це в статті для DT.UA пише Ганна Люта.

Олігарх завжди підкреслював, що майже не має власності, придбаної на первинному ринку, де відбувалася злочинна змова влади та бізнесу. І все купував із “других” рук. “Скуповування краденого — це теж злочин”, подумали колеги з олігархічного цеху і вже зараз, за даними DT.UA, підготували позови з приводу незаконності приватизації державних пакетів Запорізького феросплавного заводу, телеканалу “1+1” (УТ-2), “Укрнафти”, “Укртатнафти”.

Читайте также: Коломойський пропонує експропріювати “вкрадені” держпідприємства

“У воюючій і економічно підірваній країні гряде великий банкет стерв’ятників з елементами канібалізму. Просто Коломойський забіг у супермаркет першим”, – зазначає автор.

“Ггряде черговий великий переділ власності у країні. В Україні він практично неминучий після кожної зміни влади. Але цього разу, коли олігархат звільнився від гніту Сім’ї й прагне взяти реванш; коли глава держави вже не на роздачі, а всього лише ще один рот із прокурорською ложкою, — переділ може виявитися без меж і стриму. Більшою чи меншою мірою до цього готові всі великі гравці і навіть схильні до стратегічного виправдання ризиків деякі іноземці, зацікавлені, правда, переважно в земельних активах. А ось переділити обленерго, облгази, генерацію, ГЗК, металургійні комбінати, нафтовий бізнес, транспортні компанії та телевізійні канали готові саме українські хазяї влади і життя. Для цього в Кабміні розставлялися свої міністри; вірні, але некомпетентні люди очолили національні регулятори. Ще більш віддані — силові органи. Основні олігархи запаслися депутатськими взводами та добровольчими батальйонами”, – йдеться в статті.

Читайте також:  Світові ціни на нафту знизилися

Детальніше читайте в матеріалі Ганни Лютої Як це робиться в Києві у свіжому випуску тижневика “Дзеркало тижня. Україна”.

Шукайте деталі в групі Facebook