facebook

Газова незалежність України починається з Прикарпаття

Компанія з іноземними інвестиціями ТОВ «Прикарпатська енергетична компанія» (селище Богородчани Івано-Франківська область) розпочала розробку Грабівського газового родовища у Богородчанському районі із підтвердженими запасами газу близько 100 млн куб. м.

Зокрема, компанія завершила буріння першої свердловини 1-Грабівська, збудувала установку підготовки газу з автономним електричним живленням (встановлені сонячні батареї потужністю 5 кВт) та підвідний газопровід довжиною 9 км, який підключений до магістрального газопроводу «Прикарпаттрансгазу».

Загальні інвестиції у реалізацію проекту становлять понад 50 млн грн. Головним інвестором проекту виступила компанія MND Group (Чехія).

Як повідомив у середу, 17 червня, під час урочистого відкриття установки підготовки газу генеральний директор MND Group Арік Ханінген, компанія «оптимістично налаштована на ведення бізнесу в Україні». За його словами, у цьому році компанія планує ввести в експлуатацію на Грабівському газовому родовищі чотири свердловини, а у наступному – ще декілька.

Як зазначила гендиректор ТОВ «Прикарпатська енергетична компанія» Петра Міфкова, компанія є «частиною MND Group, яка є найбільшою чеською нафтогазовою компанією». А в Україні вони почали діяльність у 2014 році.

На урочистому відкритті проекту були також присутні посол Чехії в Україні Іван Почух та радник Міністра енергетики України Михайло Бно-Айріян.

Грабівське газове родовище знаходиться на території колишнього закритого військового об’єкту. Згодом ця територія була закинутою, а пізніше ТОВ «Прикарпатська енергетична компанія» викупило цю ділянку на аукціоні.

Джерела:

– http://www.golos.com.ua/article/256180


– http://eircenter.com/news/na-ivano-frankivshhini-pochalasya-rozrobka-gazovogo-rodovishha/

Читайте також:  Кабмін доручив розробити нововведення: українці купуватимуть газ за новими правилами

Шукайте деталі в групі Facebook