facebook

Світ об’єднює зусилля для припинення в Україні військово-терористичної агресії раSSєї

Рішуче налаштовані запобігти черговому прориву проросійських сепаратистів в Україні, Сполучені Штати і європейські держави підготували новий раунд санкцій



проти енергетичного і фінансового секторів російської економіки в рамках стратегії завчасного планування санкцій на різні випадки, повідомляє “Голос Америки” з посиланням на агентство Associated Press.

Посилаючись на анонімних представників влади, інформагентство повідомляє, що санкції можуть початися з нових заборон на виїзд на Захід для російських чиновників і бізнесменів і потім різко посилитися за рахунок нових заходів, сильно обмежуючи здатність російських компаній укладати прибуткові угоди за кордоном.

На випадок менш серйозних порушень європейські органи влади говорять про можливість додавання нових імен у список росіян, яким заборонено бувати і вести справи на Заході.

Влада США, проте, вважає такий підхід занадто обмеженим і обмірковує заходи, які могли б вдарити по закордонних філіях російських компаній і додаткових секторах економіки – таких, як видобувна промисловість і машинобудування, говориться в повідомленні АР.

Санкції проти енергетичного сектора можуть включати обмеження для бізнесу, пов’язаного з розвідкою природного газу або обладнанням для видобутку і транспортування так званої важко доступної нафти, яку Росія планує видобувати для розширення бізнесу в Азії, повідомляє АР.

Для серйозніших порушень передбачені жорсткіші фінансові санкції, у тому числі відключення деяких російських банків від платіжної системи SWIFT, яка використовується більшістю країн світу для міжнародних грошових переказів. Така міра раніше була застосована проти Ірану у зв’язку з його ядерною програмою, нагадують автори матеріалу.

Джерело – http://ukrainian.voanews.com/content/us-eu-sanctions-russia/2827693.html

Читайте також:  Уряд схвалив санкції проти російських пропагандистів

Шукайте деталі в групі Facebook