facebook

Болгарія запропонувала РФ побудувати на своїй території газовий хаб – Новак

За словами міністра енергетики РФ Олександра Новака, з відповідною пропозицією виступила його болгарська колега.

1642060




Болгарія пропонує Росії побудувати на її території газовий хаб. Про це повідомив міністр енергетики РФ Олександр Новак, передає РИА Новости.

“Вона (міністр енергетики Болгарії Теменужка Петкова – ред.) зробила свою пропозицію щодо будівництва хаба в Болгарії, вони хочуть Турецький потік, Південний потік повернути, але з хабом в Болгарії”, – відповів Новак на запитання журналістів, що обговорювали в ході зустрічі з болгарською колегою.

Він додав, що болгарська сторона вже раніше робила подібну пропозицію.

“Ще півроку тому (тему піднімали – ред.), зараз вона ще раз презентувала”, – додав він.

Путін обговорив з Ердоганом Турецький потік

Нагадаємо, 19 червня Росія домовилася з Грецією про будівництво частини газопроводу Турецький потік на грецькій території. Прокладання частини газопроводу на території Греції повністю профінансує Росія. Початок робіт планується на 2016 рік.

Більша частина Турецького потоку пройде по дну Чорного моря і буде збігатися з раніше узгодженим маршрутом газопроводу Південний потік, скасованого в кінці 2014 року. Турецький потік передбачає будівництво морського газопроводу і газорозподільного хаба на кордоні Туреччини та Греції. Забезпечення подальшого шляху російського газу лягає на плечі європейських клієнтів Газпрому.

Читайте також:  В Італії горять ліси. З'явились перші жертви

Шукайте деталі в групі Facebook