facebook

Єврокомісія підтримує створення єдиної армії ЄС

Голова вищого інституту виконавчої влади Євросоюзу вважає необхідним створення єдиних збройних сил ЄС. 

110640


Європа зможе адекватно і переконливо реагувати на загрозу миру як в країнах-членах, так і в сусідніх з ЄС країнах, у разі створення єдиної армії Європейського союзу, вважає голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер.

“Така армія буде допомагати нам будувати спільну зовнішню політику і політику безпеки і спільно виконувати обов’язки Європі у світі”, – сказав Юнкер в інтерв’ю німецькому виданню Welt am Sonntag.

Більш того, за його словами, єдина європейська армія “дасть чіткий сигнал Росії” до розуміння того, що ЄС як організація серйозно ставиться до відстоювання цінностей Євросоюзу.

Про створення єдиної армії ЄС активно заговорили в Німеччині. Так, глава Міноборони ФРН Урсула фон дер Ляйєн зазначає, що загальноєвропейські збройні сили дозволять зміцнити європейську політику у сфері безпеки в світлі криз, подібних до українського.

Голова комітету у закордонних справах Бундестагу Норберт Роттген йде далі і зазначає, що європейці витрачають величезні суми на утримання невеликих армій, які в підсумку не зможуть “захистити їх від Росії”.

“Армія як вираз виключно державності зжила себе. В інтересах європейської безпеки, порушеною політикою Росії, цей анахронізм треба подолати”, – заявив він.

Читайте також:  Його останніми словами були "Слава Україні": окупанти вбили в Бердянську 16-річного підлітка

Шукайте деталі в групі Facebook