facebook

Із зони АТО ще не завершене відведення важкого озброєння – ОБСЄ

Місія зафіксувала пересування різної військової техніки.

1642271




Спеціальна моніторингова місії ОБСЄ в Україні повідомила, що відведення важкого озброєння із зони конфлікту все ще не завершене, йдеться у звіті ОБСЄ за 19 липня, передає РІА “Новости”.

“Незважаючи на повідомлення про завершення відведення важкого озброєння, представники СММ спостерігали рух таких озброєнь у районах, що порушують лінії відведення озброєння відповідно до мінських угод: два танки Т-72 перевозили на вантажівках на захід через Шахтарськ, конвой з чотирьох бронемашин і 11 танків T-72 пересувався на схід через Зугрес”, – йдеться в документі.

Також у звіті наголошується, що безпілотний літальний апарат (БПЛА) спостерігачів виявив 10 танків невідомого типу і 27 бронемашин у місті Комсомольське південніше Донецька, а також чотири одиниці артилерії приблизно в одному кілометрі на північний захід від міста Василівка.

Також у звіті організації зазначається складна обстановка в районі населеного пункту Широкине, на заході якого були зафіксовані кілька вибухів, а також постріли з мінометних і стрілецьких гармат.

“Представники СММ вкотре відвідали кілька складів важкого озброєння української армії та армії “ДНР”, а також відвідали новий склад Збройних сил України, місцезнаходження якого відповідає лініям відведення озброєння в рамках мінських угод”, – повідомляється в звіті.

В ОБСЄ визнали обстріл мирного будинку з боку Маріуполя

Раніше повідомлялося, що ОБСЄ продовжила роботу місії в пунктах пропуску Гуково і Донецьк.

Читайте також:  Боєць, який пройшов Іловайський котел, хоче створити центр реабілітації

Шукайте деталі в групі Facebook