facebook

Хакери зламали систему міжнародного аеропорту Варшави

Десятки міжнародних та внутрішніх рейсів були відкладені. Проблема не торкнулася літаків, які перебували в повітрі.

1642532




Міжнародний аеропорт Варшави імені Фредеріка Шопена піддався в неділю, 21 червня, масованій атаці хакерів. В результаті цього десятки міжнародних та внутрішніх рейсів були відкладені, передає ТАСС.

“Сьогодні в другій половині дня LOT стала жертвою телеінформаційної атаки на наземні інформаційні системи”, – повідомила прес-служба польської авіакомпанії LOT. За її даними, вчасно не змогли вилетіти 1,4 тисячі осіб.

Адміністрації повітряної гавані вже вдалося взяти ситуацію під контроль. Посадка пасажирів відкладених рейсів вже почалася.

В авіакомпанії підкреслили, що проблема не торкнулася літаків, які перебували в повітрі. “Ті літаки, які знаходяться в повітрі, в безпеці і продовжують політ. В історії нашої компанії такої масованої атаки ще не було”, – зазначила прес-служба LOT.

Через хакерську атаку були відкладені рейси в польські Краків, Вроцлав і Гданськ, німецькі Гамбург і Дюссельдорф, а також в Копенгаген, Стокгольм, Брюссель і Монако.

Нагадаємо, раніше кілька сайтів і серверів уряду Канади припинили роботу через кібератаку, відповідальність за яку взяли на себе учасники групи Anonymous.

Читайте також:  Вчитель зґвалтував 12-річну дівчинку та інсценував власну смерть

Шукайте деталі в групі Facebook