facebook

Яценюк: МВФ нічого не вимагає від України

МВФ допомагає фінансовому одужанню України, заявив Яценюк.

1642512



У Міжнародного валютного фонду немає ніяких вимог до України, проте надає фінансування лише під гарантії фінансового оздоровлення країни, заявив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.

“…Але для того, щоб отримати фінансування, треба продемонструвати те, що ми міняємося… Ми довели за останній рік, що ми обіцяємо, те, що світова громадськість визнає реформами, ми виконуємо”, – заявив Яценюк у програмі “10 хвилин з прем’єр-міністром”.

За його словами, в українського уряду було два варіанти дій: або брати нові кредити виключно для погашення старих, або оздоровлювати фінансову систему країни.

“Нам потрібно вилікуватися. Ми будемо здорові, і в цьому нам допомагають ЄС, США, іноземні кредитори, в тому числі МВФ. Ми не беремо кредити виключно для того, щоб накопичувати борги країни”, – підкреслив Яценюк.

Раніше повідомлялося, що Яценюк розповів, що за роки правління екс-президента Віктора Януковича приватні кредитори видали Україні 40 мільярдів доларів кредитів.

13 червня повідомлялося, що глава МВФ Крістін Лагард заявила, що фонд буде кредитувати Україну навіть у разі оголошення дефолту.

Читайте також:  Збільшення тарифів на електроенергію: у Раді розповіли, наскільки зросте сума у платіжках

Шукайте деталі в групі Facebook