facebook

В Івано-Франківську – виставка картин бійців АТО

Творча реабілітація бійців АТО складається з трьох основних чинників: це творчість, це природа і соціальний аспект – це спілкування.

Як повідомляє Radio



Svoboda, в галереї «Бастіон» у місті Івано-Франківську відкрилася виставка «Мандрівки «Творчої криївки»: творчі кілометри», де представлені роботи бійців АТО, які проходили реабілітацію на Верховинщині.

Протягом десяти днів вони жили у приватних садибах, оздоровлювалися, малювали. Ольга Соломійчук, яка приймала в себе тринадцятий такий заїзд, розповідає, що «перебували з воїнами як в одній великій сім’ї: проживання, харчування, малювання, походи в гори, катання на конях, рафтинг – ми все робили разом».

В Івано-Франківську виставлені картини, створені учасниками з сьомого по тринадцятий заїзди. До Івано-Франківська приїхало восьмеро з одинадцяти бійців, які були на останньому заїзді. Володимир із Чернігова розповів, що вперше взяв у руки пензлика, навіть не сподівався, що а нього щось вийде, а після малювання, каже він, стає легше.

За словами керівника благодійного фонду «Творча криївка» художниці Віталіни Маслової, творчість є одним зі способів повернення військових до мирного життя. «Однак не йде мова виключно про арт-терапію чи терапію мистецтвом. «Творча криївка» розробила наш авторський комплексний підхід творчої реабілітації, де три основні чинники ідуть поруч: це творчість, це природа і соціальний аспект – це спілкування», – сказала ініціаторка такої реабілітації.

При створенні робіт, як каже Маслова, використовується «цілюща дія праці зі світлом і темрявою і з кольором, академічне мистецтво як таке не присутнє».

Програма «Творча криївка» працюватиме в Івано-Франківську сім днів. Окрім виставки, будуть навчання з творчої реабілітації для волонтерів, майстер-класи з живопису, зустрічі для родин військових.

На завершення в Івано-Франківську відбудеться тихий аукціон картин. Планують проводити такі виставки і в інших містах.

Читайте також:  Зеленський приїхав до Івано-Франківська: що відомо

Через творчу реабілітацію під час поїздок на відпочинок уже пройшло 118 бійців АТО, а загалом фонд «Творча криївка» охопив соціальною адаптацією до двохсот осіб.

Джерело – http://www.radiosvoboda.org/content/news/27089675.html

Шукайте деталі в групі Facebook