facebook

WikiLeaks заявила про стеження США за трьома останніми президентами Франції

Спецслужби США прослуховували телефонні розмови Жака Ширака, Ніколя Саркозі та Франсуа Олланда, заявив Джуліан Ассанж.

1643622




Агентство національної безпеки (АНБ) США вело розвідувальну діяльність стосовно трьох останніх президентів Франції. Про це йдеться в документі, викладеному у вівторок, 23 червня, на порталі WikiLeaks, відомому своїми скандальними викриттями.

Згідно з отриманими WikiLeaks даними, американські спецслужби прослуховували телефонні розмови Жака Ширака, Ніколя Саркозі та Франсуа Олланда.

“Французький народ має право знати, що вибраний ними уряд зазнав ворожого стеження з боку передбачуваного союзника. Ми пишаємося нашою роботою з провідними французькими видавництвами Liberation і Mediapart, які допомогли висвітлити цю історію. Французькі читачі можуть очікувати важливіших викриттів в найближчому майбутньому”, – цитує портал заяву його засновника Джуліана Ассанжа.

Нагадаємо, раніше Генпрокуратура Німеччини припинила розслідування у справі про прослуховування телефону канцлера Ангели Меркель Агентством національної безпеки (АНБ) США. Слідство не змогло знайти достатніх доказів, які дозволяли в рамках кримінально-процесуального права передати справу до суду.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також:  Літак Міноборони Росії, що летів у Сирію, впав у Чорне море, – журналіст

Шукайте деталі в групі Facebook