facebook

Вчені виявили вразливе місце вірусу MERS

Фермент, який відповідає за розподіл і розмноження вірусу MERS, відрізняється від аналогічних ферментів інших коронавірусів.

1643614




Дослідники знайшли спосіб придушити діяльність ферменту, який сприяє поділу і розмноження вірусу MERS в організмі зараженої людини, пише Газета.Ru.

Вчені з’ясували, що фермент, який відповідає за розподіл і розмноження вірусу MERS, дуже суттєвим чином відрізняється від аналогічних ферментів інших коронавірусів. Дослідники припустили, що саме ця властивість вірусу і може бути його “ахіллесовою п’ятою”.

Автори дослідження стверджують, що їм вдалося знайти молекулу, висока концентрація якої пригнічує активність вивченого ферменту. Однак вчених чекало дивовижне відкриття: виявилося, що та ж сама молекула, але в інших, низьких концентраціях, навпаки, підвищує активність вірусу і дозволяє йому розмножуватися ще активніше.

Вчені планують продовжувати свої дослідження, сподіваючись, що в майбутньому вони зможуть допомогти в розробці ліків проти вірусу MERS.

Коронавірус близькосхідного респіраторного синдрому MERS – захворювання органів дихання, яке викликається новим видом вірусу роду бета-коронавірус, який вперше був виявлений в Саудівській Аравії в 2012 році і відтоді вже поширився на 25 країн.

Захворювання починається як звичайна респіраторна інфекція, супроводжується лихоманкою, кашлем і пневмонією, але швидко набуває важкої форми, вражаючи легені.

Найбільший спалах коронавірусу MERS за межами Близького Сходу почався в травні цього року в Південній Кореї. Встановлено, що вірус, який поширюється повітряно-крапельним шляхом, був занесений громадянином цієї країни, котрий повернувся з поїздки в країни Близького Сходу.

Всього в світі з вересня 2012 року зафіксовано понад 1,3 тис. випадків зараження, в тому числі понад 460 зі смертельним результатом.

Читайте також:  Нова функція iPhone 7 вразила інтернет

Шукайте деталі в групі Facebook