facebook

Міжнародні журналісти готові показати росіян, які збили Боїнг на Донбасі

Міжнародна група громадянських журналістів Bellingcat впевнена, що малайзійський “Боїнг” над Донецькою областю збили російською зенітною установкою “Бук”



156005c5baf40ff51a327f1c34f2975b1423120386

Про це повідомляє журнал The Newsweek.

Журналісти готові показати обличчя та назвати імена російських військових, які причетні до авіакатастрофи.

Свої висновки вісім журналістів-добровольців на чолі з британським блогером Елліотом Хіггінсом зробили обробивши дані с соціальних мереж та відео з Youtube.

Результати свого дослідження вони вже передали слідчим, які вивчають причини катастрофи. Слідчі наразі не коментують отриману інформацію, та не виключають, що можуть використати її для доручення свідків, відправки запитів про екстрадицію чи викликів до суду.

Bellingcat, як пише журнал, спростовує обидві російські версії: про те, що літак було збито Су-25 та про те, що його збили з землі українські військові. Хіггінс відмовляється давати інтерв’ю російським ЗМІ. Блогер підкреслює, що його група незалежна.

“У нас є інженер з Microsoft, студент-юрист і навіть колишній член “штазі”. У нас є люди з Фінляндії, Польщі, Нідерландів, Німеччини та США”, – зазначив він.

Тим часом, Нідерланди вже ініціювали створення міжнародного трибуналу при Радбезі ООН по справі “Боїнга”. Як пише Reuters з посиланням на два джерела в самих Нідерландах, юридичні та політичні складнощі в розслідуванні справи змусили їх подумати про створення міжнародного трибуналу в Гаазі.

Читайте також:  Медсестра з Італії розповіла жахливу правду про другу хвилю COVID-19: лікарні вже переповнені!

Шукайте деталі в групі Facebook