facebook

У Генштабі розповіли, у кого вилучатимуть техніку для потреб армії

Передусім військовим потрібні вантажівки різного класу та інженерна техніка.

1644253




Глава прес-служби Генштабу Владислав Селезньов повідомив, що відповідальними за вилучення техніки для потреб армії є обласні державні адміністрації, саме вони визначатимуть кількість техніки, яка вилучається у того чи іншого підприємства.

“У Міноборони є певні потреби, а обласні державні адміністрації виконують певний цикл заходів, спрямований на задоволення цих потреб. МО очікує на техніку і ресурси, а яким чином це буде здійснюватися – компетенція Кабінету Міністрів”, – сказав Селезньов.

Він наголосив, що насамперед збройним силам потрібні вантажівки різного класу та інженерна техніка для здійснення фортифікаційних робіт.

“Йдеться лише про вилучення техніки у підприємств різних форм власності (комунальна, державна і приватна). Якщо ця техніка буде пошкоджена або знищена, то в постанові прописано процедуру відшкодування її вартості підприємства з боку держави. Це не стосується техніки, вилученої у державних підприємств (у такому разі її списують)”, – зазначив начальник прес-служби Генштабу. Тобто, за його словами, у фізичних осіб техніку вилучати не будуть.

Щодо лімітів вилучення техніки Селезньов наголосив: вони становлять від 20 до 50% залежно від галузі, в якій дана техніка працює.

Нагадаємо, постанова Кабінету міністрів №405 від 17 червня 2015 року свідчить, що військкомати тепер зможуть здійснювати безкоштовне залучення транспортних засобів і техніки підприємств, установ і організацій. При цьому дії положення поширюється на центральні органи виконавчої влади, інші державні органи, місцеві держадміністрації, органи місцевого самоврядування, підприємства, установи та організації незалежно від форми власності, а також громадян – власників транспортних засобів.

Як повідомляв Кореспондент.net, закон, що дозволяє під час мобілізації для потреб Збройних сил України безкоштовно залучити будь-який транспортний засіб, експерти та юристи не підтримують, тому що в ньому не прописані всі нюанси і він може завдати серйозної шкоди як юридичній, так і фізичній особі.

Читайте також:  Зеленський влаштує розгром новим нардепам: ось як має працювати Рада насправді

Шукайте деталі в групі Facebook