facebook

Уругвай програв Чилі і склав повноваження чемпіона Копа Америка

Перший чвертьфінал Копа Америки подарував напружений матч з перемогою господарів.

1644260




Шансів Уругваю давали не багато, і в підсумку ті, хто вважали Чилі фаворитом, виявилися праві, але результат міг бути й іншим. Команда Табареса сьогодні була схожа на себе під час найкращих своїх матчів – надійна гра в обороні, максимальні труднощі для суперника, от тільки з нападом великі проблеми без Суареса. Кавані не в формі і під психологічним тиском через події з його батьком, а Ролан взагалі не вписується поки в цю команду.

Чилійці матч почали трохи нервово, уругвайці в перші хвилини виглядали впевнені, але кілька підходів до воріт Браво небезпеки не принесли.

На 25-й хвилині Чилі створило перший цікавий момент. Вальдівія пропустив на Арангіса м’яч після передачі Харі, Чарлес пробивав з лінії штрафного – в руки Муслери.

Початок другого тайму був схожим на другу половину першого, але незабаром моменти стали небезпечнішими. Що цікаво, спочатку вони були біля воріт Браво. На 51-й хвилині Кавані після скидки від Ролана потужно пробив здалеку з льоту – вище. Потім після подачі штрафного від Карлоса Санчеса і рикошету від Арангіса м’яч потрапив прямо в ноги Ролану, але уругваєць з кількох метрів не пробив голкіпера-опонента.

На 63-й хвилині стався ключовий епізод матчу. Хара прекрасно бачив, що Кавані перебуває на нервах, так ще й на жовтій картці, і дуже підло його спровокував. На це нападаючий відреагував несильним, але різким ударом в обличчя, а Хара не упустив можливість впасти і корчитися від болі. Втім, не можна сказати, що Кавані за цей епізод не заслужив жовтої картки, яку йому відразу ж показав арбітр Сандро Річчі, от тільки вона стала для нього другою. Едінсон розлютився не на жарт і близько хвилини сперечався з арбітрами, поки все ж не залишив поле.

Читайте також:  Гравці збірної України у Львові відвідали поранених бійців АТО

Отримавши більшість, Чилі сильно додало, тоді як Уругваю довелося відбиватися, правда, один раз дуже небезпечно пробив з-за меж штрафного з літа Карлос Санчес – м’яч пролетів трохи лівіше від штанги.

І все-таки команда Сампаолі на 81-й свого домоглася. Мена завантажив м’яч у штрафну зону Уругваю, Муслера на виході вибив м’яч кулаками, але недалеко, в ноги Вальдівії. Хорхе міг бити, але покотив м’яч вправо, і Маурісіо Ісла ударом з 16-ти метрів вразив ворота – 1:0!

Вдесятьох у Уругваю було мало шансів забити, а удев’ятьох їх зовсім не залишилося. Фусіле підкатом ззаду по ногах в’їхав Алексісу Санчесу, за що отримав заслужену другу жовту. Уругвайці з цим не погоджувалися, і на кілька хвилин гра зупинилася, поки йшла перепалка між командами і арбітрами.

Чилійці мали шанс завершити матч другим голом. Муслера невдало вибив м’яч в ноги Пісарро, той відпасував вперед Відалю, але Артуро не влучив у ворота ударом з лінії штрафної.

Чилі в півфіналі зіграє з переможцем пари Болівія – Перу. Уругвай склав повноваження чемпіона Америки.

Чилі – Уругвай 1:0

Гол: Ісла, 81

Вилучення: Кавані, 63, Фусіле, 88
За матеріалами: football.ua

Шукайте деталі в групі Facebook