facebook

Прем’єр-міністр Угорщини висловився проти квот на мігрантів

За словами Віктора Орбана, в Угорщину прибуває більше нелегальних іммігрантів, ніж до Італії або Греції.

1644810




Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан висловився рішуче проти пропонованих в Євросоюзі квот на мігрантів, повідомляє РИА Новости.

За словами Орбана, мігрантам треба допомагати “в ім’я християнської любові”, проте Угорщина захищатиме свій народ від економічних мігрантів, які прибувають в пошуках кращого життя, повідомляє видання.

“Ми люди з серцем, але у нас є також і мізки, і ці дві речі повинні перебувати в рівновазі”, – наводить видання Hungary Matters слова Орбана перед самітом Євросоюзу, який обговорював у четвер тему міграції.

За словами прем’єра, в Угорщину прибуває більше нелегальних іммігрантів, ніж до Італії або Греції, проте ці країни отримали від Єврокомісії 160 мільйонів євро на вирішення проблеми мігрантів, а Угорщина – тільки півтора мільйона. “Якщо нам запропонують (гроші – ред.), ми їх приймемо. Але якщо вони не прийдуть, ми захистимо свої кордони самі в будь-якому випадку”, – сказав Орбан.

Прем’єр скерував листи главам Єврокомісії та Європарламенту щодо зухвалого протиріччя питання відправки мігрантів у країну, де вони перетнули кордон ЄС.

Глава апарату уряду Янош Лазар заявив, що наразі в Угорщину мають депортувати 16 тисяч мігрантів. Однак за розрахунками МВС Угорщини, ця кількість може зрости до 200 тисяч у другій половині року.

Водночас уряд Угорщини вважає, що ці іммігранти спочатку перетнули кордон ЄС в Греції, а звідти через Сербію вирушили до Угорщини. Отже, вони повинні відправлятися в Грецію, а не в Угорщину.

Чиновник також спростував повідомлення, що Угорщина має намір призупинити дію Дублінського протоколу, який передбачає повернення біженців у країну, де вони перетнули кордон Євросоюзу. “Питання про призупинення дії Дублінського протоколу не стоїть”, – сказав він.

Читайте також:  П'яні жінки відрізали подрузі живота (відео)

Від Угорщини вимагають пояснень у зв’язку з відмовою від прийому мігрантів

У четвер, 25 червня, в Брюсселі відбулася зустріч глав держав і урядів 28 країн Євросоюзу. Однією з головних тем було вирішення проблеми нелегальної міграції та розподілу квот. Йдеться про боротьбу з напливом мігрантів з країн Африки та Близького Сходу, які прибувають в розташовані на південних рубежах країни Євросоюзу.

Раніше Єврокомісія запропонувала ввести обов’язкову для виконання схему, за якою 23 країни ЄС повинні прийняти певну кількість з 40 тисяч біженців з Сирії та Еритреї, що запитали притулок у Греції та Італії.

Шукайте деталі в групі Facebook