facebook

Через “мінування” ЦВК 10 кандидатів по 205 округу не зареєструвались

Приблизно о 19:00 25 червня надійшов дзвінок про мінування будівлі Центрвиборчкому.

1644805




У Центральну виборчу комісію надійшло повідомлення про мінування. Про це повідомив Українській правді заступник голови ЦВК Андрій Магера.

З його слів, приблизно о 19:00 четверга надійшов дзвінок про мінування будівлі ЦВК. “Всіх евакуювали з приміщення, і співробітники УДО проводили заходи щодо пошуку вибухівки. УДЗ, бо приміщення ЦВК перебуває під їх охороною”, – розповів він.

О 21:00 співробітників ЦВК пустили в приміщення. Але десять кандидатів, які принесли документи на реєстрацію, так і не змогли потрапити всередину будівлі.

“Коли я почав з’ясовувати у співробітників, чому так, вони пояснили, що проводять дії, що їде кінолог. Я дивувався, мовляв, а що, для співробітників ЦВК немає небезпеки”, – зазначив Магера.

Станом на 23:30 у приміщення так нікого і не пустили з кандидатів. Вони не встигли принести документи і ЦВК їх не зареєстрував.

“Ми знімаємо з себе будь-яку відповідальність, і я вважаю, що УДО повинні пояснити свої дії в цій ситуації”, – заявив Магера.

ЦВК тепер самостійно може планувати свої видатки

Екс-заступник голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації (ОДА) Геннадій Корбан на своїй сторінці в Facebook повідомив, що не зміг потрапити в будівлю ЦВК, оскільки на вході перебувають “тітушкі”.

Як відомо, 25 червня опівночі закінчилася реєстрація кандидатів у депутати Верховної Ради по 205-му округу в місті Чернігові.

19 червня ЦВК зареєструвала кандидатом у депутати колишнього заступника голови Дніпропетровської обладміністрації Геннадія Корбана, якого висунула партія “Українське об’єднання патріотів – УКРОП”.

Крім цього, на вибори по округу йде керівник Державного управління справами кандидат від БПП Сергій Березенко.

Читайте також:  Олександр Шевченко: бажаю меру продати не тільки свої подарунки, а й віддати награбовані гроші...

Раніше Комітет виборців України заявив, що на довиборах у 205 окрузі зареєстровано аномально високу кількість кандидатів, що може свідчити про можливі порушення на довиборах 26 липня.

Шукайте деталі в групі Facebook