facebook

Держдеп США в ШОЦІ від жахіть, які творять в Україні прораSSєйські “сєпари”!!!

«На проросійських



сепаратистів покладається відповідальність за обстріли житлових кварталів, убивства, викрадення, тортури, утримування полонених, використання дітей-солдатів і масштабне викрадення вугілля, що вивозиться в Росію. Російська агресія в Україні – ще один приклад кризи прав людини», – про це розповів помічник держсекретаря США з питань прав людини Том Маліновський, виголошуючи основні тези звіту американського уряду.

Документ, який у четвер презентував державний секретар Джон Керрі і передав його Конгресу США, також називає силовий розгін Майдану в Києві одним з проявів грубих порушень прав людини за 2014-й рік у світі. Загалом, йдеться у звіті, головні порушення прав людини в Україні 2014 року, пов’язані з противладними протестами в Києві, окупацією Криму Росією і конфліктом на сході України.

Стосовно України, в документі вказано, що застосування урядом януковича сили на Майдані призвело до загибелі понад сотні людей, багато більше зазнали поранень. Міліція, нагадує звіт, незаконно затримувала і навіть викрадала людей, яких били і над якими знущалися.

Документ вказує на порушення прав людини в окупованому Росією Криму, де 18 тисяч людей були змушені полишити домівки і відбуваються численні порушення зокрема прав кримських татар. На захоплених проросійськими сепаратистами частинах Донецької та Луганської областей, де лише на кінець минулого року загинули майже 5 тисяч цивільних включно з пасажирами збитого літака Малайзійських авіаліній. Дії сепаратистів, сказано у звіті, позбавили понад 5 мільйонів людей на Донбасі доступу до освіти, медичних послуг і можливості заробляти на життя. На сепаратистів покладається відповідальність за обстріли житлових кварталів, убивства, викрадення, тортури, утримування полонених, використання дітей-солдатів і масштабне викрадення вугілля, що вивозиться в Росію, – сказав Маліновський.

Читайте також:  Географія потенційних зрадників. Хто перший продасть Євросоюз Путіну

«Російська агресія в Україні – ще один приклад кризи прав людини, що створює виклики найвищого рівня нашій національній безпеці. Наш звіт за 2014 рік підкреслює порушення, пов’язані з цим конфліктом на території, яку контролюють підтримувані Росією сепаратисти та у Криму.

Навіть якщо Росія заперечує свою участь у конфлікті, вона продовжує утримувати під арештом українців на своїй території. Багато з вас знають, що Росія утримує українського пілота і члена парламенту Надію Савченко. Насправді може бути значно більше подібних випадків. Всі в’язні повинні повернутися до дому. Зусилля російського уряду придушити у себе в країні дискусію щодо своєї інтервенції в Україну є ще одним прикладом того як поведінка Росії за кордоном відображає і підкреслює рівень переслідувань, розгорнутий проти російських громадян в Росії. 76 поважних недержавних організацій вважаються там іноземними агентами. Відсутній прогрес у розслідуванні вбивств журналістів, активістів», – зауважив Маліновський.

Джерело – http://ukrainian.voanews.com/content/state-department/2838108.html

Шукайте деталі в групі Facebook