facebook

Ципрас: Афіни проведуть референдум щодо програми заощадження

Греки голосуватимуть щодо доцільності вимог міжнародних кредиторів з обмеження видаткової частини бюджету.

1645345




У Греції проведуть референдум щодо доцільності втілення в життя вимог міжнародних кредиторів з обмеження видаткової частини бюджету. Про це заявив прем’єр-міністр Греції Алексис Ципрас у ніч на суботу, 27 червня, в Афінах у своєму телевізійному зверненні, повідомляє агенція AFP.

За його словами, саме “народ має визначити без жодного шантажу”, чи варто вдаватися до політики заощаджень, чи ні. Як відомо, у суботу в Брюсселі пройдуть переговори міністрів фінансів країн-членів Єврозони щодо вирішення грецької боргової кризи.

Ципрас пообіцяв змиритися з будь-яким результатом референдуму. За його запевненнями, уряд “одноголосно” ухвалив проведення голосування.

Як відомо, Афінам вкрай потрібні до кінця поточного місяця кредитні кошти, аби уникнути банкрутства та, можливо, навіть виходу з єврозони. На саміті ЄС в Брюсселі Афінам дали час до суботи для узгодження питань навколо кредитних програм та політики економії з представниками Міжнародного валютного фонду (МВФ), Європейського центробанку (ЄЦБ) та Єврокомісії. Такий тиск з боку міжнародних інституцій Ципрас назав “ультиматумом” і в черговий раз відхилив його, йдеться у повідомленні інформагенції AFP.

Банкрутство Греції відчутно не вдарить по німецькій економіці

Між тим, за даними представників уряду ФРН, банкрутство Греції матиме безпосередні наслідки на німецький федеральний бюджет не раніше 2020 року, тож воно не становить істотної загрози для бюджетних планів нинішнього федерального уряду. Про це у п’ятницю, 26 червня, заявили джерела в уряді Німеччини, слова яких наводить агенція dpa. За їхніми словами, списання грецького боргу та кредитних гарантій, які надавав федеральний уряд Німеччини для Афін, будуть лише “незначно” відчутні у поточних виплатах, зазначає агенція.

Читайте також:  В "ЛНР" і "ДНР" на тлі контрнаступу ЗСУ закликали провести "референдум" про приєднання до Росії. Відео

Джерело: Українська служба DW

Шукайте деталі в групі Facebook