facebook

В Івано-Франківську працюють над створенням соціально-культурної карти міста (ФОТО)

Незабаром в Івано-Франківську з`явиться соціально-культурну карта міста. Долучитися до нанесення на неї урбаністичних феноменів та креативних локацій закликають усіх іванофранківців.

1


В антикафе STANTSIYA відбулася презентація-обговорення карти. Як розповів ініціатор проекту Богдан Дубильовський, такі карти є в багатьох відомих світових містах. Потрібні вони не лише туристам, а, передусім,  – мешканцям міста, щоб знайомитися, дружити, працювати, відпочивати, разом вирішувати проблеми.

 «Це буде інтернет-карта, на яку кожен мешканець зможе наносити особливі місця в Івано-Франківську. Відповідні локації ми поділили на 4 категорії: позитивні, негативні, торгівля та харчування, а також категорія «різне». До прикладу, франківці на карті зможуть визначити місця позитивного міського простору. Такі піктограми будуть мати зелене забарвлення. Це місця, де франківці люблять проводити час,відчувають себе щасливими та своєрідно приховані скарби міста – емоційно близькі мешканцям. Також до позитивних можна віднести місця, де є безкоштовний душ, вай-фай, точки утилізації батарейок,спортмайданчики і таке інше», – розповідає ініціатор проекту Богдан Дубильовський.

Крім цього, на карту будуть нанесені локації, які на думку мешканців, носять негативну енергетику. Такі місця відзначатимуть червоним кольором. Тут відбувається найбільша кількість гоп-стопів чи ДТП, зграями живуть безпритульні собаки, місця, де є нелегальна забудова чи справляють нужду люди без місця проживання.

Жовтим кольором на карті будуть відзначені особливі місця торгівлі та харчування. Такі як, місця продажу соняшника домашнього смаження, заклади, які надають знижки туристам, велосипедистам чи місця, де можна купити дешеві колготки, попити домашнього квасу і т.д.

Четверта категорія, відзначена на карті бежевим кольором, – «різне». Сюди увідуть міські локації, які також є особливими, проте не підходять у попередні категорії, своєрідний мікс.

«Суть ідеї – пожвавити громадське суспільство, щоб мешканці міста почали знайомитися один з одним, із сусідами, разом вирішувати якісь питання, створювати нові проекти. Карта – це фон. Моя мрія, щоб завдяки цій карті сусіди почали збиратися і робити собі майданчики, фарбувати під`їзди і такі інше, щоб не чекали на державу чи на когось», – зазначає Богдан Дубильовський.

Унікальність карти полягає в тому, що додавати нові локації зможе будь-хто в будь-який час. Більше того, на сайті кожну піктограму можна буде обговорювати, як в соцмережах, тобто додавати коментарі та фотографії.

«Це швидше буде, як портал чи форум. Хтось із чимось не погоджується, хтось з кимось іде на каву і вирішує ту чи іншу проблему. Наразі на карту вже нанесено 100 локацій. Ми сподіваємося, що франківці активно включаться в цей процес і таких особливих місць на карті стане набагато більше», – каже ініціатор проекту.

Крім цього, карта також буде розповсюджуватися у друкованому варіанті.

Читайте також:  “Тіло діставали з понівеченого автомобіля”: У моторошній аварії загинула топ-чиновниця

Над створенням карти працює невеличка команда дизайнерів та громадські активісти. На даному етапі проекту всі витрати – кошти ініціаторів створення карти. Проте,  для того, щоб запустити сайт активісти сподіваються на отримання гранту від британського уряду.

7

2

3

4

5

6

джерело http://typical.if.ua/v-ivano-frankivsku-pratsyuyut-nad-stvorennyam-sotsialno-kulturnoji-karty-mista-foto/

Шукайте деталі в групі Facebook