facebook

У вихідні на Москву обрушилися рекордні зливи

У Підмосков’ї за добу випало 90% місячних опадів.

1645588



За попередніми розрахунками, з вечора п’ятниці до ранку неділі в столиці Росії випала рекордна кількість опадів – більше половини. Про це повідомляє Гідрометеобюро Москви і Московської області.

“За останні 36 годин приріст опадів у центрі і на північному сході міста становив до 30 мм, або 40% червневої норми”, – розповіли синоптики.

За їхніми оцінками, на північному заході Москви з вечора п’ятниці випало до 41 мм дощу, або майже 55% місячної норми. “На сході Підмосков’я, в Шатурському районі, протягом півтори доби випало 90% норми опадів (68 мм)”, – уточнили в метеобюро.

Там пояснили, що ці кліматичні дані уточнюватимуться, остаточні підсумки рекордних для столичного регіону дощів стануть відомі пізніше.

За прогнозом метеобюро, хмарна погода з дощами, грозами і поривчастим вітром до 17 м/с збережеться в Москві і Підмосков’ї у найближчі кілька діб.

Як повідомлялося, раніше Сочі затопила злива: авто занурилися у воду, а містяни потрапили в пастки. Тропічна злива не припинялася в Сочі більш як дев’ять годин і спровокував повінь. Після Сочі злива накрила Воронеж, у результаті негоди загинула жінка, затопило 53 будинки.

За матеріалами: Интерфакс

Читайте також:  Масове ДТП: десятки машин "поцілувалися" на ожеледиці (відео)

Шукайте деталі в групі Facebook