facebook

Порошенко: Реформа Конституції введе Україну до кола успішних країн

Президент привітав українців із Днем Конституції.

1645572




Президент Петро Порошенко з нагоди святкування 19-ї річниці Конституції заявив, що реформа Основного закону зможе гарантувати повноцінну інтеграцію країни в “коло успішних країн”.

За його словами, зберігаючи ключові принципи і положення, Конституція в сучасних умовах повинна адекватно реагувати на глобальні зміни і виклики часу.

“Головна ідея наступних конституційних змін – побудова сильної держави через добробут та сталий розвиток громад. Наше завданням – максимально наблизити систему управління до людей через процеси децентралізації. Місцевим громадам буде передано весь обсяг повноважень, які вони здатні ефективно забезпечити”, – йдеться у зверненні президента .

На його переконання, парламент, державні політичні та громадські сили і всі громадяни України мають діяти консолідовано.

“Ми повинні усвідомити: конституційна реформа є об’єктивною необхідністю, покликаною гарантувати подальший розвиток нашої країни, її повноцінну інтеграцію в європейське співтовариство, в коло успішних держав світу”, – заявив Порошенко.

Як повідомлялося, з нагоди Дня Конституції у Києві відбудеться низка святкових заходів. Вихідними днями оголошено 28 і 29 червня.
За матеріалами: Корреспондент.net

Читайте також:  ЗМІ: Трампу запропонували компромат на Порошенка

Шукайте деталі в групі Facebook