facebook

В районі Донецького аеропорту спостерігається посилення бойових дій

Ситуація навколо Широкиного відносно спокійна.

1646302




Спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ спостерігала посилення бойових дій навколо і на території Донецького аеропорту, в Широкиному було відносно спокійно.

“Всередині і навколо Донецького аеропорту спостерігається підвищена бойова активність; ситуація навколо Широкиного була відносно спокійною, і СММ підтвердила повідомлення преси, що в селі не залишилося цивільних. СММ спостерігає наявність затримок для цивільних осіб, які намагаються перетнути контрольно-пропускний пункт в Зайцевому”, – повідомляється в звіті за станом на 19:30 28 червня, опублікованому в понеділок увечері.

Всередині і навколо Донецького аеропорту СММ помітила збільшення кількості порушень режиму припинення вогню порівняно з останніми днями. Протягом години опівдні 28 червня, СММ нарахувала 139 вибухів. Крім того, СММ чула залпи стрілецької зброї в поєднанні з кулеметним вогнем.

У штаб-квартирі Спільного центру з контролю і координації (СЦКК) в м. Соледар (під контролем уряду, за 75 км на північ від Донецька), спецмісіі представили два журнали порушень припинення вогню від 26 червня, складені незалежно один від одного представниками ЗСУ та ВС РФ в СЦКК. В обох журналах більша кількість порушень режиму припинення вогню приписується ДНР і ЛНР.

У Макіївці (підконтрольна ДНР, за 7 км на північний схід від Донецька), СММ спостерігали конвой з 25 великих (32-тонних) цивільних вантажівок у супроводі військової вантажівки ДНР в кінці колони. Всі автомобілі рухалися в бік Донецька. Щонайменше дві вантажівки мали номерні знаки РФ, більшість вантажівок були з прикритими номерними знаками. Вантажівки рухалися повільно, і вантажні відсіки були покриті брезентом, проте вони, як здалося спостерігачам, везли важкий вантаж, але СММ не могли побачити природу вантажу.

Нагадаємо, раніше спеціальна моніторингова місія ОБСЄ вказувала на численні порушення Мінських угод в районі Донецького аеропорту і під Маріуполем.
За матеріалами: Интерфакс-Украина

Читайте також:  На околицях Золотого відбулося розведення сторін, а потім - обстріл з боку бойовиків, - прес-офіцер

Шукайте деталі в групі Facebook