facebook

Fitch знизило рейтинги чотирьох банків Греції до “обмеженого дефолту”

Такі заходи пов’язані з рішенням грецької влади ввести так звані банківські канікули і обмежити рух капіталу.

1646301




Агентство Fitch знизило короткостроковий і довгостроковий рейтинги чотирьох грецьких банків банків National Bank of Greece (NBG), Piraeus Bank (Piraeus), Eurobank Ergasias (Eurobank) і Alpha Bank/Alpha до “обмеженого дефолту”, пише РБК.

Такі заходи були пов’язані з рішенням грецької влади ввести так звані банківські канікули і обмежити рух капіталу (в тому числі, обмеження на зняття готівки в банкоматах).

Тим часом міжнародне рейтингове агентство Standard&Poor’s знизило довгостроковий рейтинг Греції з СCCдо ССС-. У S&P зазначили, що дефолт Греції може відбутися протягом наступних шести місяців.

Ймовірність виходу країни з єврозони агентство оцінило в 50%. У тому разі, якщо в цей період Афіни не розрахуються з кредиторами, S&P може піти на чергове зниження рейтингу.

Як повідомлялося, напередодні уряд Греції на тиждень призупинив роботу банків у країні. Також було введено контроль за рухом капіталу, щоб зупинити відтік грошей за кордон. Зараз одна людина може зняти в банкоматі не більше як 60 євро на добу.

На 5 липня в Греції призначений референдум про необхідність введення заходів економії, на яких наполягає “велика трійка” кредиторів – Єврокомісія, Європейський центральний банк і Міжнародний валютний фонд.

Борг Афін перевищує 300 мільярдів євро. Останні переговори прем’єр-міністра Греції Алексіса Ціпраса з міжнародними кредиторами про реструктуризацію та продовження програми фінансової підтримки не увінчалися успіхом.

Читайте також:  У Греції невакцинованим вчителям скоротять зарплату і відсторонятимуть від роботи

Шукайте деталі в групі Facebook