facebook

У Франківську чоловіка, який побив міліціонерів, засудили до двох років тюрми

Івано-Франківський міський суд виніс вирок у кримінальному провадженні проти мешканця села Колодіївка Тисменицького району. Підсудний у стані алкогольного сп’яніння побив свою приятельку і двох міліціонерів.




sfgbtn

26 листопада минулого року чоловік з своїм товаришем прийшли в гості до знайомої на дачу по вул. Січинського в Івано-Франківську.

 

Там взялися розпивати алкоголь. У компанії спалахнула суперечка, яка швидко переросла в бійку. Жінка спробувала прогнати гостей, але отримала кілька ударів кулаком в обличчя. Згодом судово-медична експертиза кваліфікувала травму як легкі тілесні ушкодження.

 

Потерпіла викликала міліцію. За викликом прибули два офіцери, які того дня саме перебували на чергуванні, – старший слідчий СВ Івано-Франківського МВ УМВСУ в області та оперуповноважений ВКР Івано-Франківського МВ УМВС України в області.

 

Коли міліціонери спробували затримати підпилого хулігана, той схопився за кухонний ніж. Правоохоронці застосували сльозогінний газ, однак порушник розбив вікно і кинувся втікати з будинку. Від міліціонерів,  які намагалися його зупинити, чоловік відбивався кулаками і ногами, однак врешті його скрутили й доставили у відділок. Міліціонери отримали легкі тілесні ушкодження – синці і забої м’яких тканин.

 

Порушник, який вже був неодноразово засуджений, провину визнав і просив суд суворо його не карати. Також чоловік повністю визнав цивільні позови потерпілих міліціонерів, які вимагали стягнути із обвинуваченого на їхню користь по 1750 гривень матеріальної шкоди та по 4000 гривень моральної шкоди.

 

Попри розкаяння і визнання провини обвинуваченим, суд врахував як обтяжливу обставину рецидив злочину. Чоловіка визнали винним у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 125, ч. 2 ст. 345 КК України та призначили покарання у вигляді двох років ув’язнення.

 

Вимоги потерпілих суд задовольнив частково: вони отримають тільки по 1750 грн матеріальної шкоди.

Читайте також:  “У вас є тільки один вихід, і той через піч у трубу”: У Франківську презентували книгу в’язня Аушвіцу

Шукайте деталі в групі Facebook