facebook

Греція не виплатила у встановлений термін борг МВФ

Країна втратила права на фінансування МВФ до моменту погашення заборгованості.

1646850




Міжнародний валютний фонд (МВФ) не отримав від Греції 1,5 млрд євро в рамках виплат щодо кредиту, повідомив його офіційний представник Джеррі Райс.

“Я підтверджую, що заборгованість Греції перед МВФ у розмірі 1,2 млрд спеціальних прав запозичення (1,5 млрд євро) отримана не була. Ми проінформували нашу раду директорів, що Греція прострочила виплату і зможе тепер отримати фінансування від МВФ тільки після того, як погасить свою заборгованість”, – зазначив він.

Греція втратила права на фінансування МВФ до моменту погашення заборгованості. У фонді також заявили, що отримали прохання Греції про продовження терміну виплати за кредитами.

Як повідомлялося, напередодні уряд Греції на тиждень призупинив роботу банків у країні. Також було введено контроль за рухом капіталу, щоб зупинити відтік грошей за кордон. Наразі одна людина може зняти в банкоматі не більш як 60 євро на добу.

На 5 липня в Греції призначений референдум про необхідність введення заходів економії, на яких наполягає “велика трійка” кредиторів – Єврокомісія, Європейський центральний банк і Міжнародний валютний фонд.

Читайте також:  Пожежі в Туреччині, Греції та Італії: пекло між морем та горами. Фото

Шукайте деталі в групі Facebook