facebook

Росія і Франція погодили розмір недодержки щодо Містралів

Помічник Путіна розповів, що переговори щодо Містралів наближаються до завершення.

1647474



Росія і Франція попередньо погодили суму недодержки за непостачання вертольотоносців типу Містраль. Про це повідомляє РИА Новости з посиланням на джерело у сфері військово-технічного співробітництва.

“Протягом червня вдалося вийти на узгоджене, попередньо, з обох сторін рішення про суму виплати Францією компенсації Росії за непостачання “Містралів”. Попередньо, тому що рішення має бути схвалене тепер урядами двох країн”, – сказав співрозмовник агентства, зазначивши, що наступний етап консультацій відбудеться вже в липні.

Помічник президента Росії Володимир Кожин підтвердив, що переговори щодо Містралів наближаються до завершення і найближчим часом буде підписано угоду про повернення грошей.

Нагадаємо, раніше в травні джерело в кораблебудівній галузі повідомило, що у разірозірвання контракту на поставку Москві двох Містралів у Росії є тимчасова заміна цим кораблям до тієї пори, коли можна буде побудувати вітчизняні судна такого класу.

Однак альтернативне рішення поступається Містралям за кількістю прийнятих вертольотів і за дальністю плавання.

Контракт на будівництво двох вертольотоносців типу Містраль вартістю 1,2 мільярда євро був укладений між Рособоронекспортом і французькою компанією DCNS в червні 2011 року. За умовами договору здача “Владивостока” була намічена на 1 листопада 2014-го, другого корабля – на 1 листопада 2015 року. Сума неустойок та штрафів у разі відмови від поставки може досягти 3 мільярдів євро.

25 листопада президент Франції Франсуа Олланд вирішив призупинити поставку Владивостока (першого Містраля) до особливого розпорядження. Як наголошується в заяві, президент республіки вважає, що нинішня ситуація на сході України як і раніше не дозволяє здійснити передачу Росії першого Містраля.

Читайте також:  Вільний голос Петербуга: “За нашу і вашу свободу!” (відео)

Шукайте деталі в групі Facebook