facebook

Рада звільнила міністра екології

Ігоря Шевченка звинуватили в корупції.

1647439




Народні депутати звільнили Ігоря Шевченка з посади міністра екології та природних ресурсів України. За відповідне рішення проголосували 235 парламентаріїв.

Ініціатором звільнення Шевченка виступив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко заявив, що Шевченка звільнили за корупцію. Водночас самому міністру не надали слово в Раді.

Зазначимо, про відставку Шевченка заговорили після того, як лідер Радикальної партії Олег Ляшко заявив, що під час пожежі на нафтобазі під Києвом міністр екології був у відпустці в Ніцці та Монако, звідки повернувся приватним літаком народного депутата Олександра Онищенка.

Шевченко у свою чергу заявив, що сплатив переліт приватним літаком і пригрозив Ляшкові судом за безпідставні звинувачення. Також Шевченко попросив ГПУ перевірити звинувачення проти нього.
Нагадаємо, Кабінет міністрів на засіданні 24 червня ухвалив скерувати у Верховну Раду подання на звільнення Шевченка з посади міністра екології та природних ресурсів.

Згідно з повідомленням прес-служби уряду, “це рішення прийнято з огляду на те, що Мінприроди, як центральний орган виконавчої влади, втратило керованість, не забезпечує виконання базових функцій і зобов’язань держави у сфері охорони навколишнього середовища”.

У поданні Кабміну наголошується, що за час перебування на посаді міністра неодноразово були факти порушення Шевченком законодавства.

Як повідомляв Кореспондент.net, 22 червня прем’єр-міністр Арсеній Яценюк просив Верховну Раду звільнити главу Міністерства екології та природних ресурсів Шевченка.

У свою чергу Шевченко звинуватив прем’єра Яценюка в “політичній розправі”, а також корупції та відстоюванні інтересів українських кланів.

Читайте також:  У Батьківщині заперечують, що Тимошенко стане новим координатором коаліції

Шукайте деталі в групі Facebook