facebook

Вчені розповіли про згубний вплив смартфонів на пам’ять людини

Експерти з’ясували, як розвиток сучасних гаджетів впливає на когнітивні і мнемонічні здібності людини.

1647444




Фахівці з Kaspersky Lab з’ясували наскільки згубно смартфони, комп’ютери та інтернет впливають на нашу здатність до запам’ятовування інформації. Результати дослідження опубліковані в доповіді компанії “The Rise and Impact of Digital Amnesia”.

В опитуванні взяло участь більше тисячі респондентів зі США та країн Європи. З них 91,2 відсотка повідомили, що використовують гаджети та інтернет як розширення власної пам’яті, при цьому 44 відсотки також погодилися з твердженням, що гаджети стали повноцінною заміною пам’яті.

У США створили чипи, що дозволяють обладнувати ноутбуки терабайтами пам’яті

За словами експертів, в смартфонах часто зберігаються конфіденційні дані в єдиному екземплярі, при цьому про ступінь захисту гаджета респонденти, судячи з відповідей, не хвилюються.

Опитані також не продемонстрували високі здібності щодо якості запам’ятовування інформації.

Після заданого питання половина учасників вирушила шукати необхідні дані в інтернет, навіть не намагаючись пригадати відповідь самостійно. При цьому близько 29 відсотків забували отриману з Мережі інформацію, як тільки вона була використана.

Вчені розповіли про вплив смартфонів на ефективність тренувань

Близько 68 відсотків учасників змогли згадати свій домашній номер телефону, майже половина згадала свій робочий номер напам’ять і тільки 34,5 відсотка озвучили без підглядання номери своїх дітей.

Читайте також:  "Ми такого не очікували": у Тихому океані вчені помітили дивну морську істоту (відео)

Шукайте деталі в групі Facebook