facebook

Силовики констатують відносне затишшя у зоні АТО

Проте сторони конфлікту на Донбасі продовжують звинувачувати одне одного в порушенні перемир’я.

1648000




З півночі до 6:00 ранку зафіксовано всього три обстріли сепаратистами позицій українських військових, повідомляє прес-центр АТО.

За словами силовиків, сепаратисти обстріляли зі стрілецької зброї позиції українських військ в районі н.п. Розсадки Донецької області. Також обстріл з гармат калібру 152 мм близько 1:00 стався в районі Трьохізбенки в Луганській області.

“Незважаючи на відносне затишшя, командування сил АТО нарощує комплекс заходів щодо підвищення оборони. Фортифікаційне обладнання районів, рубежів і позицій на більшості дільниць фактично завершене”, – зазначили в штабі АТО.

У свою чергу, сепаратисти продовжують звинувачувати ЗСУ в обстрілах. За словами “глави міноборони” ДНР Едуарда Басуріна, інтенсивність обстрілів українською стороною за минулу добу склала 46 випадків порушень режиму припинення вогню.

На інформресурсах сепаратистів повідомляється, що в районі Бахмутки спостерігаються інтенсивні обстріли. Напрямок Станиці-Луганської, рідкісні обстріли з АГС і мінометів, також працює стрілецька зброя і ББМ. Танки практично не застосовувалися. Первомайськ- Золоте-Попасна – обстріли Первомайська та прилеглих населених пунктів.

Напередодні заступник керівника штабу АТО Сергій Галушко заявляв, що цього тижня відбулася фактично рекордна кількість обстрілів з боку сепаратистів.

Читайте також:  Багато бойовиків хочуть скласти зброю та перейти на контрольовану Україною територію - СБУ

Шукайте деталі в групі Facebook