facebook

Нафта дешевшає через зростання кількості бурових установок у США

За тиждень загальна кількість установок в США зросла до 862 одиниць.

1647983




Світові ціни на нафту знижуються в п’ятницю, 3 липня, на тлі статистики щодо кількості бурових установок у США, яка збільшує побоювання щодо надлишку пропозиції “чорного золота”.

Станом на 7:14 за Києвом вартість серпневих ф’ючерсів на північноморську суміш Brent знизилася на 0,14% – до 61,98 долара за барель, серпневих ф’ючерсів WTI – на 0,4% – до 56,7 долара за барель.

У четвер американська нафтогазосервісна компанія Baker Hughes опублікувала тижневі дані щодо кількості бурових установок в США. Загальна кількість установок зросла на три одиниці (0,34%) і склала 862 одиниці. При цьому бурових установок, зайнятих у видобутку нафти, стало більше на 12 одиниць – 640 (плюс 1,91%).

“Негатив виходить від даних зі збільшення кількості бурових установок (на 12 до 640) після того, як їхня кількість знижувалася протягом 6 місяців”, – зазначають аналітики банку ANZ.

Крім того, на настрої інвесторів в п’ятницю впливає інформація про те, що регулятор Китаю почав розслідування підозр у маніпулюванні ринковими котируваннями на біржах КНР після того, як вони просіли на 20% з середини червня.

Як повідомляв Кореспондент.net, світові ціни на нафту 2 липня незначно підвищувалися в рамках корекції після того, як напередодні досягли найнижчих позначок за останні 10 тижнів.
За матеріалами: РИА Новости

Читайте також:  Мати влаштувала моторошну фотосесію з померлою дитиною: “Думала, що вона ось-ось прокинеться”

Шукайте деталі в групі Facebook