facebook

Нідерланди підготували проект звіту про катастрофу МН17

Перша версія звіту надіслана представниками семи країн, які залучені до розслідування аварії літака.

1647994




Комісія, яка займається розслідуванням трагедії Boeing 777 авіакомпанії Malaysia Airlines на території Донбасу, підготувала перший варіант звіту. Він надісланий усім сторонам, які задіяні у розслідуванні. Очікується, що вони спрямують комісії свої зауваження, передає AP у середу, 1 липня.

Нідерландська рада з безпеки не оголосила детілі доповіді, однак повідомила, що спрямує усі матеріали представникам Малайзії, України, США, Росії, Великобританії, Австралії та Нідерландів. Коментарі від них прийматимуться протягом 60 днів. Остаточний варіант звіту очікується у першій половині жовтня.

Рейс MH17, який прямував з Амстердама до Куала-Лумпур, зазнав катастрофи 17 липня 2014 року. На борту перебували 298 людей. Експерти припускають, що Boeing був уражений внаслідок ракетного удару. У Києві заявляють, що у літак влучила ракета класу “земля-повітря”, яку було випущено з території самопроголошеної “ДНР”. Міноборони РФ заявляє, що відповідальними за катастрофу є Збройні сили України.

Джерело: Українська служба DW

Читайте також:  "Або отруєння, або їх убили": Дружина українського моряка розкрила деталі смерті чоловіка - він лежав весь у крові і кашляв нею...

Шукайте деталі в групі Facebook