facebook

Суд Греції відхилив позов про скасування референдуму 5 липня

5 липня в Греції відбудеться референдум за пропозиціями “трійки” кредиторів.

1648463




Державна рада Греції – один з вищих судів країни – на пленарному засіданні прийняла рішення з питання законності проведення референдуму. Вона відхилила позов двох громадян – юриста та інженера, які визнали, що дії з підготовки до проведення референдуму є незаконними і неконституційними.

“Відхилено”, – заявив щодо позову суддя Ніколаос Сакелларіу, головуючий в Державній раді. Згідно з вердиктом суду, “вищий суд не компетентний оцінювати урядові рішення”. Таким чином, Держрада відкрила дорогу для проведення референдуму 5 липня за умовами угоди Греції з кредиторами.

У Греції 5 липня відбудеться референдум за пропозиціями “трійки” кредиторів. Таке рішення ухвалив грецький прем’єр-міністр країни Алексіс Ципрас після відмови кредиторів продовжити програму фінансової допомоги Афінам і відстрочити виплати за вже взятими кредитами.

У процесі пропонованого референдуму грецький народ повинен буде вирішити, чи прийняти уряду або відхилити проект угоди, представлений кредиторами на засіданні Єврогрупи 25 червня 2015 року.

Читайте також:  Слід скоротити час розгляду заяв на отримання громадянства Італії з 4 років до 1 місяця

Шукайте деталі в групі Facebook