facebook

Захист розпочав міжнародну процедуру звільнення Савченко – адвокат

Захист ув’язненої в Росії льотчиці, депутата Верховної Ради Надії Савченко запустив міжнародну процедуру звільнення підзахисної. Про це в ефірі програми «Свобода слова» на ICTV заявив адвокат Марк Фейгін.




advokat10

«Це цілком законна процедура, але вона містить секретний протокол, тому я поки утримаюся (від коментарів – ред.), це конфіденційно», – наголосив Фейгін.

Він відзначив, що Росія має виконувати взяті на себе зобов’язання, і це «пов’язано зі звичайними зобов’язаннями, через міжнародні організації».

Переговори про звільнення Надії Савченко тривають безперервно і «на найвищому рівні», додав адвокат.

Раніше у своєму твітері Марк Фейгін наголосив, що Слідчому комітету Росії «доведеться відповісти на наші клопотання про залучення до справи доказів невинуватості Савченко і допитів свідків».

4 березня Басманний суд Москви відмовив у задоволенні скарги захисту Надії Савченко на відмову слідчого відпустити її на засідання Парламентської асамблеї Ради Європи, членом якої вона є.

3 березня президент ПАРЄ Анн Брассер закликала російську владу звільнити українську льотчицю, народного депутата і делегата ПАРЄ Надію Савченко з метою збереження їй життя.

У Росії Надію Савченко звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів на Донбасі. У червні сепаратисти захопили її в полон, перевезли через кордон і передали російським силовикам. Після цього Савченко взяли під варту в Росії. За даними захисту, вона не могла бути причетною до загибелі журналістів, оскільки потрапила в полон до їхньої смерті. Савченко всі звинувачення відкидає.

Наприкінці січня слідчі повідомили Савченко про відкриття проти неї нової кримінальної справи – про незаконний перетин кордону.

Читайте також:  “Вперше через Медведчука, а зараз…”: відома телеведуча пішла з “1+1” і зробила гучну заяву (фото)

Шукайте деталі в групі Facebook