facebook

“Одеське підпілля” за вказівкою ФСБ планувало теракти. Не вдалося: всі затримані!

Сепаратизм, керований Москвою, поширюється на інші регіони України: “гарячі точки” – Одеська область, Харків, Запоріжжя, Херсонська та Миколаївська області.

Про це в інтерв’ю “5 каналу” заявив голова СБУ Василь Грицак.

“Ми локалізували терористів на території зони АТО, але в той же час, сепаратизм, керований Москвою, поширюється на інші регіони України. Можу сказати, що “гарячими точками” у першу чергу можна назвати Одеський регіон, Харків, Запоріжжя, Херсонську і Миколаївську області”, – зазначив він.

За словами Грицака, вранці 5 липня спецслужбою було проведено серію обшуків.

“Відбулися понад 15 обшуків одночасно в Одеській і Миколаївській областях, в результаті були вилучені вибухові пристрої. Ми фіксуємо прямі і непрямі контакти безпосередніх виконавців як з організаторами цих заходів на цих територіях, так і з їхніми російськими господарями”, – заявив глава СБУ.

Також Грицак повідомив, що розслідується низка кримінальних проваджень, зокрема, в Одеській області, де “лідери сепаратистського руху безпосередньо замикалися на московських господарях”.

“Затримано 14 осіб, які планували здійснити найближчим часом низку терактів на важливих об’єктах інфраструктури Одеської та Миколаївської областей. Вибухи планувалися, зокрема, на залізничних коліях, поблизу волонтерських центрів, мостів та у військових частинах”, – зазначили в СБУ.

Під час обшуків у членів групи знайдено вибухові пристрої, комплектуючі до них, вибухова речовина вагою понад 10 кг, електродетонатори, металеві кульки, фотографії місць, де планувалися вибухи, символіка так званої “Новоросії” та відповідна преса.

“Один з керівників терористичної організації після вибухів планував виїхати в одну з країн західної Європи з метою відзвітувати про проведену роботу своїм кураторам з числа представників спецслужб Російської Федерації”, – йдеться в повідомленні.

За даними СБУ, ця група причетна також до вибухів, які відбувалися в Одесі на залізничних коліях. Наразі ведуться оперативно-слідчі дії, а також розшук інших осіб, причетних до діяльності групи, яка іменувала себе “Одеським підпіллям” і дії якої координувала агентура ФСБ з невизнаної “ПМР”.

Читайте також:  В Росії показали місце, звідки стріляли в Boeing. Карта

Джерело:

http://www.pravda.com.ua/news/2015/07/5/7073525/


http://www.pravda.com.ua/news/2015/07/6/7073538/

Шукайте деталі в групі Facebook