facebook

Курс малайзійської валюти впав до найнижчого рівня з 1999 року

Малайзійський рінггіт впав до рекордної позначки на тлі політичного скандалу.

1648918




Курс малайзійської валюти впав на 0,8% і досяг найнижчого показника за останні 16 років. На сьогоднішній день $1 США оцінюється у 3,8070 рінггіта, що стало найнижчим рівнем з травня 1999 року, передає ТАСС.

Основною причиною, за оцінками експертів, став гучний політичний скандал, що вибухнув в Малайзії минулого тижня. Американське видання Wall Street Journal опублікувало статтю, в якій з посиланням на “достовірні урядові джерела” стверджується, що прем’єр-міністр країни Наджиб Разак отримав від державного інвестиційного фонду 1MDB близько $700 млн. Ці кошти були переведені на його особисті рахунки через різні компанії та банки, пов’язані з цією фінансовою структурою.

Основні політичні партії країни зажадали негайного скликання парламенту для обговорення ситуації.

Генпрокурор Абдул Гані Патайл повідомив, що була вилучена вся документація у трьох компаній, що фігурують в статті. Крім того, за його словами, була створена спеціальна група з представників Антикорупційного комітету, поліції та Центробанку для вивчення інформації, що з’явилася.

Глава Malaysia Airlines заявив про банкрутство авіакомпанії

Сам прем’єр і його оточення заперечують висунуті в статті матеріали, називаючи їх “політичним саботажем”. Наджиб Разак повідомив, що в найближчі дні після консультацій зі своїми адвокатами прийме рішення про можливість подачі судового позову проти американського видання. За даними джерел, це може відбутися 7 липня, позов планується подати в один зі столичних судів.

Читайте також:  Направили до психлікарні: маленький хлопчик спалив всю сім’ю

Шукайте деталі в групі Facebook