facebook

Нафта дешевшає, встановлюючи місячні мінімуми

На тлі видобутку у США, зниження попиту в Китаї і кризи в Греції ціна нафти опустилася нижче за 57 доларів за барель.

1649463



Вартість ф’ючерсів на нафту марки Brent станом на ранок 7 липня опустилася нижче за 57 доларів за барель. Про це свідчать дані торгів.

Так, ціна вартості ф’ючерсів на нафту марки Brent опустилася до 56,83 дол./бар., що на 6,35% нижче від попередніх торгів.

Зазначимо, вартість ф’ючерсів на нафту марки Brent опустилася нижче за 58 доларів за барель вперше за останні три місяці.

В останні кілька тижнів фондові ринки Китаю, другого за величиною споживача нафти, демонстрували негативну динаміку. Ознаки того, що Іран має намір експортувати більше нафти, ніж очікувалося раніше, і що Греція не досягне угоди з кредиторами і залишить єврозону, також призводять до зниження вартості “чорного золота”, пише видання The Wall Street Journal.

Список негативних факторів поповнився наприкінці минулого тижня, коли американська нафтогазосервісна компанія Baker Hughes повідомила про зростання кількості бурових установок у США за підсумками робочого тижня на три одиниці – до 862 одиниць. Кількість бурових установок, зайнятих у видобутку нафти, стала більшою на 12 одиниць (640 штук). Це повідомлення призвело до зниження вартості нафти до двомісячного мінімуму, пише газета.

“Всі ознаки негативні для цін на нафту”, – наводить газета слова аналітиків Capital Economics. Експерти погіршили свій прогноз за цінами на “чорне золото” на 8%. За їхніми прогнозами, вартість нафти марки Brent до кінця поточного року складе 55 доларів за барель, а WTI – 50 доларів за барель.

Зазначимо, останні місяці ціна нафти трималася на рівні 65 доларів за барель.

Читайте також:  Світові ціни на нафту знизилися

Шукайте деталі в групі Facebook