facebook

Скарб часів Олександра Македонського виявили в Ізраїлі

Тайник був знайдений спелеологами на півночі країни в сталактитовій печері.

1592326



При дослідженні однієї з печер в Ізраїлі був знайдений скарб часів Олександра Македонського, повідомляє Reuters з посиланням на Управління старовини Ізраїлю.

Вік знайдених ювелірних та монет виробів становить приблизно 2,3 тисячі років. Це перший скарб зазначеного періоду, знайдений на території сучасного Ізраїлю.

Тайник був знайдений спелеологами на півночі країни в сталактитовій печері. Крім монет і коштовностей, там були заховані кілька керамічних судин. Все знайдене було загорнуте в шматок матерії.

“Цінності, найімовірніше, були заховані в печері місцевими жителями, які втекли туди під час заворушень після смерті Олександра”, – наголошується в заяві Управління стародавностей Ізраїлю.

Згідно з законами Ізраїлю, всі знайдені на території країни археологічні артефакти належать державі.

Олександр Македонський, який правив з 336 по 323 рік до нашої ери, – один з найбільших полководців і державних діячів стародавнього світу.

Створена в результаті його завоювань держава простягалася від Дунаю до ріки Інд (протікає, в основному, по території сучасних Індії та Пакистану) і була найбільшою державою Стародавнього світу.

Раніше в джунглях Гондурасу археологи виявили руїни міста-держави невідомої науці цивілізації Центральної Америки.

Читайте також:  Шестикласниця з України померла в Ізраїлі: сім'я не може доставити тіло дівчинки додому. Давайте допоможемо разом

Шукайте деталі в групі Facebook