facebook

З Донбасу і далі вивозять вугілля до Росії

Місія зазначає, що українсько-російський кордон перетинають в обох напрямках товарні вантажівки.

1649961




Спостережна місія Організації ОБСЄ, яка базується на російських прикордонних пунктах пропуску “Гуково” і “Донецьк” у Ростовській області, заявляє, що продовжує фіксувати факти вивезення вугілля з Донбасу до Росії. Про це йдеться в тижневому звіті місії за період з 1 по 7 липня.

“Протягом звітного тижня, Спостережна місія продовжує помічати – велику кількість вантажівок, які перетинають кордон в обох напрямках і перевезення самоскидами вугілля з Луганської області до Російської Федерації через прикордонний пункт пропуску “Гуково”, – йдеться у звіті.

Крім великої кількості вантажівок, зареєстрованих в Луганській області, спостерігачі ОБСЄ також відзначають вантажівки, зареєстровані в РФ і Білорусі, які також перетинають кордон.

Разом з тим, сказано, що за останній тиждень кількість вантажівок з Білорусі зменшилася з 48 до 38 в порівнянні з попереднім тижнем.

Також місія фіксує бензовози, які перетинають кордон в обох напрямках, кількість яких за останній тиждень зменшилася з 37 до 26 в порівнянні з попереднім тижнем. Ці вантажівки в основному мали на цистернах написи російською мовою “Пропан” і “Вогненебезпечно”.

Раніше спостерігачі місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі, що перебувають в прикордонних пунктах “Донецьк” і “Гуково”, зафіксували вивезення вугілля з Луганської області в Росію через прикордонний пункт “Гуково”. Про це йдеться в щотижневому звіті, опублікованому на сайті ОБСЄ 10 червня.

Читайте також:  МВС Росії визнало, що у війні на Донбасі беруть участь росіяни

Шукайте деталі в групі Facebook