facebook

Що приховує ЛСД? Вчений просить у громадськості грошей на дослідження

Вчений проводить дослідження, в рамках якого 20 студентів-добровольців прийняли 75 мікрограмів ЛСД кожен.

Вчений з Кардіфського університету у Великобританії Девід Натт попросив громадськість спонсорувати дослідження ЛСД на мозок, оскільки держструктури відмовилися фінансувати цей проект, пише Independent.

Вчений проводить дослідження, в рамках якого 20 студентів-добровольців прийняли 75 мікрограмів ЛСД кожен. Після цього функціональна магнітно-резонансна томографія записувала активність мозку.

Девід Натт професор психофармакології

Нове дослідження ЛСД показало його медичний потенціал

На цей аналіз Девіду Натту і потрібно 25 тисяч фунтів, оскільки організації Імперський коледж Лондона та Фонд Беклі (структура, що займається використанням психоактивних речовин в медицині), які спонсорували дослідження, відмовилися виділити цю суму.

Таким чином, вчений змушений шукати фінанси, використовуючи краудфандінг-сайт Walacea.

Девід Натт професор психофармакології. Його звільнили з посади глави Консультативної ради за зловживання наркотиками при уряді Великобританії в 2009 році.

Підставою для звільнення професора стали заяви, що екстазі та ЛСД завдають здоров’ю менше шкоди, ніж алкоголь

У середу на брифінгу в Лондоні вчений порівняв ставлення держави до психоделічних препаратів з кампанією католицької церкви проти відкриттів Галілео Галілея.

“Церква наклала заборону на телескоп в 1616 році, а ми заборонили вивчати психоделічні наркотики і канабіс 50 років тому. Це найжорстокіша цензура. Що стосується втрачених можливостей, це навіть важливіше від декрету 1616”

заявив Натт   

ЛСД (діетиламід d-лізергінової кислоти) – один з найбільш відомих психоделічних наркотиків (психоактивних речовин, застосовуваних для досягнення змінених станів свідомості). Синтезований він був у 1938 році і в 1950-1960-ті активно використовувався в наукових експериментах, в тому числі для лікування розладів психіки.

День велосипеда або Як Альберт Хофманн вперше спробував ЛСД

Початкові результати медичного вживання ЛСД виявилися багатообіцяючими, однак серед американської молоді використання речовини вийшло з-під контролю. У підсумку ЛСД заборонили для будь-яких цілей – як медичних, так і рекреаційних. Згідно з конвенцією ООН про психотропні речовини 1971, ЛСД заборонений практично у всіх країнах світу.

Читайте також:  Життя покapало його за дуже віддану дружину

Шукайте деталі в групі Facebook

Теги: ,