facebook

У МАУ розповіли, скільки Саакашвілі витратив на перельоти

У період з 1 січня 2014 року до 30 червня 2015 року Саакашвілі літав рейсами МАУ 33 рази.

1649957




Авіакомпанія “Міжнародні авіалінії України” оприлюднила дані про польоти голови Одеської ОДА Михайла Саакашвілі на рейсах МАУ та ціни придбаних квитків. Як повідомляє “Інтерфакс-Україна”, це сталося під час прес-конференції в Києві у вівторок.

“Цитата (Саакашвілі): “Я плачу в кращому випадку $160-170, а зазвичай $250-300 за економ-клас, він повинен коштувати мінімум в три рази дешевше”. Ми підняли ті рейси, про які йдеться: рейс Київ – Одеса: пан Саакашвілі летів цим рейсом 2 червня 2015 року, купивши квиток за $200 не в економ-, а в бізнес-класі”, – повідомив глава наглядової ради МАУ Арон Майберг.

За його словами, в період з 1 січня 2014 року до 30 червня 2015 року Саакашвілі літав на рейсах МАУ 33 рази.

“Для нас він – дуже шанований пасажир. З них 17 разів він пролетів в економ-класі, 16 разів – у бізнес-класі. При цьому на один із рейсів він купив квиток за день до нього, а близько 70% пасажирів цього ж рейсу купили квитки заздалегідь. Вартість квитків в підсумку була навіть не в три, а в 10 разів дешевшою”, – зазначив Майберг.

За його даними, на рейс 3 червня Саакашвілі купив квиток за $220, але також не в економ-, а в бізнес-класі.

“На 13 червня він купив квиток 11 червня за $220 знову в бізнес-класі, однак на цьому рейсі 40% квитків було куплено раніше за ціною від $22,5 до $50”, – констатував Майберг.

Глава наглядової ради МАУ також спростував озвучені Саакашвілі звинувачення МАУ в монопольному становищі на низці авіамаршрутів. Він, зокрема, навів приклад: на маршруті Одеса – Стамбул, крім МАУ, польоти виконують також Turkish Airlines і Onur Air.

Читайте також:  У Верховній Раді з'являться два нових депутати

“Пан Саакашвілі також заявив, що на маршруті Київ – Одеса літає одна авіакомпанія. На ньому призначено цілих п’ять перевізників, літають за фактом два – МАУ і YanAir”, – уточнив він.

Глава наглядової ради МАУ також спростував заяви про зношений флот авіаперевізника, повідомивши, що середній вік бортів МАУ становить 11 років і компанія постійно омолоджує флот літаків.

Водночас Майберг погодився зі словами Саакашвілі щодо вартості авіапалива в Одесі.

“У нього є цитата про те, що ціни в Одесі також завищені через те, що монополіст в аеропорту продає на 30% дорожче, ніж, наприклад, в “Борисполі”. А ми тим часом писали лист в Одеську міськдержадміністрацію про те, що є сенс зустрітися і розкрити питання, які потрібно вирішувати. Ми відправили кілька листів, у тому числі в Антимонопольний комітет, про необхідність перевірки цін на паливо”, – сказав Майберг.

При цьому він повідомив, що компанія-постачальник палива в Одеському аеропорту вже знизила ціну на нього для МАУ.

“Ми отримали повідомлення, що вони нам знижують ціну: спочатку на $40, потім близько $100”, – додав Майберг.

Раніше голова Одеської облдержадміністрації Михайло Саакашвілі на засіданні у Міністерстві інфраструктури звинуватив керівника Державної авіаційної служби Дениса Антонюка в корупції.

Під час засідання слово дали Саакашвілі, який заявив, що принцип “відкритого неба” нічого не змінить, і ціни на квитки будуть такими ж високими, “якщо і далі буде монополія на польоти окремих компаній”.

Шукайте деталі в групі Facebook