facebook

Памела Андерсон написала листа Путіну на захист китів

Памела Андерсон попросила Володимира Путіна заборонити транзит судну з м’ясом фінвалів.

1649946




Актриса Памела Андерсон звернулася з відкритим листом до президента Росії Володимира Путіна. Зірка попросила перекрити Північний морський шлях судну з 1,7 тисячі тонн м’яса фінвала, що прямує з Ісландії до Японії, повідомляє сайт Sea Shepherd.

“Звертаюся до вас з персональним проханням і роблю це від імені фінвалів, які стоять на межі зникнення. Судно Winter Bay, яке зараз стоїть в норвезькому Тромсе, перевозить понад 1,7 тисячі тонн м’яса фінвалів – які були незаконно вбиті в обхід всіх мораторіїв Міжнародної китобійної комісії. Не допустіть того, щоб Winter Bay пройшов через російські води!” – написала Андерсон.

Поки що невідомо, чи знає про опубліковане 5 липня звернення адміністрація президента РФ. За інформацією екологів, зареєстрованому в Сент-Кітс і Невіс кораблю Winter Bay через нелегальний статус вантажу раніше було відмовлено у проходженні Суецького і Панамського каналів.

Полювання на фінвалів, представників низки китоподібних, популяція яких була майже повністю винищена до 1960-го років, була заборонена в 1982 році. У 2006 році Ісландія в односторонньому порядку дозволила комерційне полювання на фінвалів.

Памела Андерсон є одним з найбільш діяльних борців за права тварин серед голлівудських зірок. Вона брала участь у кампанії “Я швидше ходитиму голою, ніж носитиму хутро”, висловлювалася проти KFC і канадських китобоїв. У 1999 році за свої виступи на захист звірів актриса удостоїлася премії імені Лінди Маккартні.

Пік популярності Андерсон припав на 1990-і роки, коли актриса грала у популярних телесеріалах “Великий ремонт”, “Рятувальники Малібу” і “VIP”. Вона також зробила успішну модельну кар’єру – їй належить рекорд за кількістю появ на обкладинках журналу Playboy.
За матеріалами: Lenta.ru

Читайте також:  День батька в 2020 році: коли відзначається свято

Шукайте деталі в групі Facebook