facebook

Українці перемогли «Новоросію» Путіна, а Порошенко мусить перемогти олігархів (світова преса)

«Путін був здивований твердістю та патріотизмом українських солдатів і волонтерів, які перемогли його проект «Новоросія»




EF480867-7201-4B01-97AF-B567759B1586_w640_r1_s

Канадський політолог Тарас Кузьо на сторінках Financial Times наголошує, що тепер, коли українці перемогли «Новоросію» російського президента Володимира Путіна, український лідер Петро Порошенко має перемогти українських олігархів. Тим часом журналіст Guardian написав про документальний фільм, в якому йдеться про те, як лондонські агенти з нерухомості радо продають дорогі помешкання «корумпованим» російським покупцям. А кореспондент Wall Street Journal розповідає, що переселенці на Сході України переймаються тим, що повернулися додому зарано.

Українці перемогли «Новоросію» російського президента Володимира Путіна, тепер український лідер Петро Порошенко має перемогти українських олігархів, пише канадський політолог українського походження Тарас Кузьо у британській газеті Financial Times.

Те, що російські та донбаські сепаратисти поклали кінець «Новоросії», є хорошою новиною. Однак, український політичний вакуум і вибіркова деолігархізація дозволяє представникам колишньої Партії регіонів утримувати вплив на сході та півдні України, пише Кузьо.

«Український шлях до Європи залишається звивистим, і не тільки через Росію. Брюссель, на відміну від своєї політики щодо посткомуністичної Центральної Європи, вимагає від України, щоб вона запровадила глибокі структурні реформи без «пряника» членства (у ЄС – ред.) та з набагато меншою фінансовою підтримкою», – пише експерт.

У Центральній Європі негативна реакція на реформи призводила до обрання лівих урядів, але вони залишалися проєвропейськими та пронатовськими. В Україні негативна реакція може призвести до обрання антиєвропейських, антиреволюційних сил зі сходу та півдня країни. Тож Порошенко має взяти справу до своїх рук і позбутися олігархів, які залишаються найпотужнішою проросійською силою в Україні.

«Путін був здивований твердістю та патріотизмом українських солдатів і волонтерів, які перемогли його проект «Новоросія». Порошенко має показати таку ж рішучість, яку показали українські громадяни на Євромайдані та на фронті, у боротьбі з контрреволюційною внутрішньою загрозою, яку представляють проросійські олігархи», – підсумовує Кузьо.

Wall Street Journal: «Майже 1000 осіб, військових і цивільних, загинули від часу узгодження режиму про припинення вогню у середині лютого, майже половина – у перші декілька днів»

Лондонські агенти з нерухомості залюбки продають дорогі помешкання «корумпованим» російським покупцям, про це британський 4-й канал зняв документальний фільм за участі журналістки Радіо Свобода Наталі Седлецької та російського антикорупційного діяча Романа Борисовича. Прем’єра відбудеться 8 липня на 4-у телеканалі.Про зйомки фільму розповідає журналіст британської газети Guardian Рандіп Рамеш.

Читайте також:  "Ідуть виконавці": що спільного у смертях регіоналів Вальтера, Чечетова та Пеклушенко

Під час зйомок фільму Борисович вдавав із себе недобросовісного російського чиновника «Бориса», а Седлецька – його коханку «Настю», для якої він хотів придбати елітну нерухомість у Лондоні. Пара розглядала можливість «купити» п’ять помешкань, ціною від 3 до 15 мільйонів фунтів у п’яти різних лондонських агентів.

«Незважаючи на те, що агентам дають зрозуміти, що вони мають справу з нечесно заробленими грошима, вони погоджуються на співпрацю щодо потенційної купівлі. У декількох випадках агенти навіть порадили юридичні фірми, які можуть допомогти покупцеві приховати його тотожність», – пише журналіст Guardian.

Один із агентів розповів, що 50-60 відсотків нерухомості, яку він продає, купують дотримуючись певного рівня анонімності – чи то через компанію, чи то через офшорний фонд.

Директор відділу з економічної злочинності британського Національного агентства зі злочинності сказав, якщо агенти з нерухомості мають підозру, що їхні клієнти відмивають гроші, вони «обов’язково мають подати заяву про підозрілу активність».

Компанії з нерухомості відповіли на запит Guardian, що чекають на докази з фільму, щоб відреагувати на звинувачення. Однак, більшість компаній заявила, що жодних офіційних пропозицій «клієнтам» зроблено не було. Інакше б компанії перевірили джерело грошових надходжень від потенційного покупця.

Переселенці на Сході України переймаються тим, що повернулися додому зарано, пише журналіст американської газети Wall Street Journal Лора Міллс.

Оксана Мандріченко з чоловіком повернулися у власну квартиру у Попасній наприкінці квітня, коли здавалося, що режим припинення вогню діяв. До цього вони переїжджали від родичів до родичів у Києві.

«Режим припинення вогню начебто тримався, тож ми повернулися. Але потім все почалося знову. Обстріли стаються щоночі з 2:00 до 5:00, наче за розкладом», – розповіла вона журналістці.

Читайте також:  Гравець збірної України: Проти Іспанії важливо надійно зіграти в обороні

До війни у Попасній було 22 тисячі мешканців, після початку конфлікту – лише 10 тисяч, однак нещодавно мерія нарахувала 11 тисяч мешканців.

Родина Мандріченків розповіла, що вони з сусідами просили владу перенести контрольно-пропускний пункт української армії, який розташований приблизно у 50 метрах від їхнього будинку. Однак, їм відповіли, що це неможливо.

«Ми просто сидимо тут, як мішені. Яка квартира чи хто буде наступним – це лише питання часу», – сказала Оксана Марченко.

джерело http://www.radiosvoboda.org/content/article/27116613.html

Шукайте деталі в групі Facebook