facebook

Газпром зупиняє роботи щодо Південного коридору на мільярд доларів

Російська компанія призупинила частину робіт з будівництва газопроводу Південний потік.

1651062




Газпром призупиняє частину робіт з проекту Південний коридор, який передбачає збільшення поставок газу в центральні і південні регіони Росії, а також подачу газу в газопровід Турецький потік, повідомляє РІА Новости.

Крім цього, Газпром скасував близько 20 тендерів на загальну суму понад 50 млрд рублів з добудови компресорних станцій та лінійних частин нитокПівденного коридору. Раніше російський газовий монополіст повідомив про скасування тендерів на чотири об’єкти на суму 10,8 млрд рублів.

Передбачалося, що загальна протяжність траси ГТС становитиме 2,5 тисячі кілометрів. У рамках проекту планувалося будівництво 10 компресорних станцій загальною потужністю 1,516 ГВт. Пропускна спроможність системи газопроводів Південний коридор складе 63 мільярди кубометрів газу на рік.

Спочатку проект Південний коридор готувався з розрахунком на будівництво газопроводу Південний потік по дну Чорного моря у бік Болгарії потужністю 63 мільярдів кубометрів на рік. Загальна вартість Південного потоку, включаючи сухопутні ділянки, оцінювалася у 16 мільярдів євро. Проте в кінці 2014 року російська сторона оголосила про відмову від проекту. Натомість було вирішено будувати “трубу” в Туреччину і створити на кордоні з Грецією газовий хаб для споживачів Південної Європи.

Читайте також:  "Газпром" заявляє, що вимагає від "Нафтогазу" більше $16 млрд

Шукайте деталі в групі Facebook