facebook

Права поліцейських Києва: що дозволено патрульним

Щодня в столиці виходять на службу 200 автомобільних патрулів і сто піших.

1651059


Оприлюднена інформація про права патрульних поліцейських, які розпочали роботу в Києві 4 липня. Про це повідомляється на сторінці спільноти dtp.kiev.ua уFacebook.

За даними інфографіки, поліцейський може в разі необхідності застосовувати психологічний вплив або фізичну силу, але тільки після того, як попередить про це. Він повинен допомогти потерпілому від застосування сили або спецзасобів. Поліцейський має право застосувати зброю у разі загрози життю, звільнення заручників, протистояння озброєним людям.

Водночас поліцейським заборонено завдавати ударів кийками по голові, шиї, ключицям, статевим органам, попереку і в живіт, прицільно кидати гранати сльозоточивої дії в натовп, стріляти гумовими кулями з близької відстані, тримати людину в наручниках більше двох годин, застосовувати водомети за температури нижче плюс 10 градусів.

Права столичних поліцейських

Як повідомляв Корреспондент.net, нова патрульна служба в Києві почала працювати 4 липня. Столиця стала першим містом в Україні, де ДАІ та ППС замінили на поліцейських.

Читайте також:  Випускник із Києва склав усі ЗНО на 200 балів: йому будуть платити по 10 тисяч гривень щомісяця

Шукайте деталі в групі Facebook